Інтерв'ю з фотографом Володимиром Єрмаковим

19.07.2011
x_3ccd8a871

Фотографія давно стала моїм захопленням, я із задоволенням стежу за роботами кількох харківських фотографів, чесно зізнатися, я й сама пробую себе в цій нелегкій справі... Сьогодні я хочу познайомити вас з по-справжньому вільною людиною та чудовим фотографом - Володимиром Єрмаковим.


Вова, скажи, скільки років ти займаєшся фотографією і як ти прийшов до цього, може, хтось на тебе вплинув?

Займаюся фотографією в кілька прийомів... Спочатку була плівка і ФЕД 5С, мій Дід і багато вільного часу на дачі з батьками. Але це було не по-справжньому так як першу свою плівку я запоров у мотлох і нічого крім білих плям там не побачив :) Потім була цифра ... Ще потягнуло на заняття фотографією те, що я дуже люблю історію! Історію та прогулянки - це те, чим я займався у вільний від роботи час! Зі своїх ікон (відомих фотографів) найбільше на мене вплинув Анрі Картьє Брессо – Король моменту!
y_02abe3821y_f6dea99a1
Твій фотоапарат, напевно, завжди з тобою?

Так завжди! Але іноді я його навіть не розчехляю… Кожна фотографія це історія… історія людини та місця, історія взаємозв'язків часу та простору Фотограф – сторонній спостерігач життя, неупереджений. А іноді хочеться бути учасником цього життя, цієї історії. Саме тому, коли я наводжу на різкість через видошукач, завжди залишаю одне око відкритим.

Якось ти говорили про те, що тобі діставалося через те, що ти знімав якихось людей... Скажи, напевно, складно займатися репортажною зйомкою у нас?

Не складно, такі ситуації швидше виняток, аніж правило! Складно часом через те, що люди, які мають кошти, як-то нерухомість або ще там щось, не завжди придбали ці кошти посилаючись хоч на якісь закони, а скоріше на "поняття" і бачачи фотографа сприймають його як агента з нерухомості або детектива :) Здебільшого люди досить відкриті і привітні... складно знімати тільки тоді, коли ти кидаєшся в очі.
y_b5a765f11y_b0b308241
Ти справжній мисливець за кадрами! А комерційне фото тебе не цікавить?

Іноді! коли гроші потрібні. Комерційне фото теж буває різним! Мені вдавалося колись продати колекцію міських карток одній фірмі для офісу.... проект напівкомерційний, тому що мені було приємно ним займатися!

Ось бачиш, твої роботи набувають популярності!

Сподіваюся! дуже сподіваюсь! Взагалі, я думаю, що якщо ти знайшов собі роботу до душі -ти не працюватимеш жодного дня:)

Вово, як ти ставишся до фотографів-багатовершників?

Це давно пройдений етап .... Багато верстат - не шлях, це ступінь .

До пошуку себе?

Так... будь-яка творчість це пошук себе! Як співав Гребінників: "Ти малюєш себе, мене тут немає!"

Розкажи про свою техніку, що в тебе в кофрі (кофр – сумка для фотоапарата)?

Зараз телевізор 70-300 Sigmа, мотором не користуюся, завжди навожу руками - звичка, напевно, штатник nikkor 18-55 і улюбленець-nikkor 50mm 1.8, туша до недавнього часу була nikon d90, а тепер ось знову наодинці з d40 ... , Не надовго дивлюся в строну d300s і, звичайно ж, в кофрі у мене книга, чи то Вінець Єрофєєв, чи то Хармс :) І ще карта міста, термос з кавою і горіховим сиропом!
y_e88eb5671
Ти вільна людина?

Та я вільна людина!

А що тобі свобода?

Відсутність забобонів і стереотипів.... Упереджень... І натискати на "Спуск" тоді, коли хочу :)

Яку книгу ти прочитав нещодавно?

Зараз читаю вірші Джима Моррісона та взагалі люблю бітників.
Та ти і сам hipster частково ... Відмінний комплімент! так мене ще не називав ніхто – приємно дуже! А взагалі дуже люблю Хармса та Олексія Толстого.
Кіно? яке кіно дивляться фотографи?

Дуже люблю Грегорі, Колберта і був ще такий аматорський фільм під дивною назвою BARAKA, дуже мені він подобається тому, що в цьому фільмі немає випадкових кадрів, немає витрачання дорогої кіноплівки (це якщо повернутися до розмови від багатоверстатності). З художнього кіно мабуть не так багато - "Великий Лебовськи", "500 days of Summer", "Ціснометалева оболонка", "З широкозакритими очима" - взагалі люблю Кубрика... Він все своє життя присвятив деталям і дрібницям.
y_e15abdee1
Чи збираєш ти робити власний сайт, чи може брати участь у виставках, взагалі які плани у вільної людини? Скоріше сайт! Матеріалу на виставку обмаль поки!

Чи не скромничай, ось ми відразу вибрали кілька фото в наш офіс, а скільки приховано ще? Знаю за своїм невеликим досвідом у фотографії...

Так, є трохи в засіках :))) До речі, мене зараз цікавлять серії фотографій... Хочу зняти серію предметів на дорозі те, що забувають або викидають люди і серію фронтонів будинків.

Вова, що ти забажаєш читачам нашого блогу?

Менше дивіться під ноги – більше на всі боки!
y_2015fa4a1
Вова, дякую за цікаву бесіду! Ти помічаєш - це така рідкість у нашому суєтному світі!

Тому у мене багато синців на колінах :)))

Ми вдячні тобі за фотографії, які красуються на стінах у нашому офісі, бажаємо тобі успіхів та стежитимемо за твоєю творчістю!
dsc_0118
Більше робіт ви можете переглянути на сторінці Вовы Вконтакте

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019