Колективна офісна творчість – енсо

27.06.2013
Коллективное офисное творчество – энсо

Всім відоме польське прислів'я: «Що занадто, то не здорово», тому після напруженої роботи звивини дуже корисно переключитися на інший вид діяльності. Особливо приємно сучасному сапієнсу, який в більшості своїй поступово забуває як це – писати від руки, взяти у свої верхні кінцівки різнокольорових кулькових ручок і намалювати енсо.

Звучить страшно, але по суті це один із найдавніших каліграфічних символів, а простіше кажучи – коло. Вважають, що енсо втілює у собі ні багато ні мало – Всесвіт, а ще: просвітлення, ніщо, витонченість, силу і навіть зараз. Цей символ також асоціюють із дзен-буддизмом. Не важливо, чи замкнене чи незамкнене коло – це все одно енсо. Подейкують навіть, що з того, як намальовано коло, можна визначити характер художника. Лише людина із чистим духом може створити справжній енсо. Професійні каліграфи можуть годинами практикувати свої навички у зображенні цього символу, а малюючи кола щодня вести свій «духовний щоденник».

Отже, натхненні ініціатором цієї витівки - нашим дизайнером Олексієм, - ми озброїлися приладами, що пишуть, і почали творити і витворяти. При обмеженості виразних засобів і прийомів, що здається, малювати коло по спіралі можна було декількома способами: всередину, зсередини, проти і за годинниковою стрілкою, а також правою і лівою рукою. До того ж таке заняття зачаровує і самого виконавця, і спостерігачів, тож за бажання експеримент можна було б розтягнути на цілий місяць, а то й більше.

Планувалося, що ми присвячуватимемо колективному шедевру по кілька хвилин протягом 7 буднів, але вже на 5-й день аркуш паперу почав видавати відчайдушні стогін, і було вирішено скоротити його муки до 6 днів. В арт-маніпуляції могли взяти участь усі охочі, але внести свою посильну лепту встигли: дизайнер Олексій, директор Анна, seo-оптимізатор Ольга та ваш покірний слуга – контент-менеджер Наталія.

Комусь може здатися, що ми просто дурімо під час обідньої перерви, але, наприклад, швейцарський педагог Петер Бюхі вважає, що за допомогою малювання форм можна розвинути та зміцнити почуття. Тож це вам не вишукана форма прокрастинації, а вірний шлях до просвітління.

Тепер у нашому офісі висить і розбурхує уми трудового колективу справжній витвір мистецтва, схожий чи то на риб'яче око, чи то на чорну дірку, чи то на сонце, чи на портал в інший вимір.

Энсо

До речі, якщо в блозі довгий час не буде з'являтися нових статей, кличте мисливців за приведеннями, Малдера та Скаллі, Людей у чорному та звільніть нас із міжгалактичної пастки.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019