Студія Motus - фахівці з крадіжки сайтів

29.11.2017

Ось уже 9 років ми створюємо ефективні сайти та лендинги для товарів «масового попиту». Ми укладаємо договір, ретельно опрацьовуємо всі потреби клієнта, організуємо поетапну роботу штатних спеціалістів та забезпечуємо результат. Одним словом, ми працюємо добре і знаємо про це. Але з таким зухвалим злодійством своїх розробок зіткнулися вперше.

Отже, ми знайшли свій лендінг у виконанні іншої компанії. Ось посилання на наше портфоліо - https://webakula.ua/portfolio/landing-selfie-stick , ось посилання на крадену роботу - http://web.motus.com.ua/cases/selfi/

Змінилися лише телефони. Ті, хто вирішив скористатися нашими розробками, не спромоглися навіть прибрати наш корпоративний знак внизу сторінки, який ми використовуємо для позначення авторського права (копірайту). Можливо, ці «фахівці» вважають його дизайнерським елементом?

Хто ж пропонує «оригінальний підхід та індивідуальний дизайн проектів», а насправді – крадіжка чужих ідей? Ось люди, які вказані як розробники «лівого» лендингу київської студії Motus:

  • Креативний директор: Віталій Жарковський
  • Менеджер проекту: Сергій Мельник
  • Синхронізація систем: Роман Коваль
  • Веб-дизайнер: Анастасія Романова
  • Верстальник: Володимир Приймак
  • Seo-фахівець: Сергій Бернацький

Уявляєте, одразу шестеро людей одночасно розмірковували, як замінити телефони в вкраденому лендингу! Адже за фактом жодних робіт вони не виконували, зате напевно приймали якісь зобов'язання перед своїми клієнтами та ще й отримали гроші за проведену «розробку»!

Ми вважаємо, що крадіжка нашого лендингу – це пряме порушення авторських та суміжних прав. Крім того, вважаємо неприпустимим, щоб подібні «фахівці» й надалі надавали послуги з «розробки та просування» лендингів. Тим більше, що вони навряд чи дійсно працюють у компанії, оскільки один із зазначених авторів замовляє розробку сайтів на фрілансі. Ось посилання –

https://uk.freelancehunt.com/project/pravki-saytu/243776.html ,

https://uk.freelancehunt.com/project/dobavit-formu-obratnoy-svyazi/232126.html

Замовник https://uk.freelancehunt.com/employer/Motus.html

Вважаємо за необхідне попередити максимально можливу кількість людей. Таке ставлення до роботи не може вважатися нормальним! Ми розробляли колірну гаму, вивчали переваги цільової аудиторії, застосовували ефекти паралакс скроллінга для того, щоб наш замовник отримав якнайбільше покупців, а не для того, щоб лендинг перепродали шахраї! Тому всю інформацію зі скринами та посиланнями розсилаємо по веб-студіях України. Можливо, у портфоліо «фахівців» знайдуться ще чиїсь роботи. Погодьтеся, важливо знати, якщо хтось несанкціоновано використовує інтелектуальну власність.

Оскільки ми розуміємо, що шахраї, побачивши цю інформацію та свої косяки спробують все затерти, видалити тощо, ми спеціально зберегли результати сторінок сайту та зображення роботи з нашим лого на їхній сторінці станом на 21 листопада 2017 року на сервісі WebArchive (посилання наводимо нижче):

https://web.archive.org/web/20171121153345/http://web.motus.com.ua/cases/selfi/

https://web.archive.org/web/20171121153354/http://web.motus.com.ua/cases/selfi/img/long.png

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019