Запитання від колективу – інтерв'ю з контент-менеджером Наталією

15.07.2013
Интервью с контент-менеджером

Як ви, можливо, помітили, минулого тижня в акулячому блозі не з'явилося свіжої статті. Все тому, що у мене (контент-менеджер Наталія) був День варення, і ми довго не могли вирішити, що робити з традиційним інтерв'ю. Зазвичай іменинників допитую я, але відповідати на свої ж питання схоже на психічний розлад. Колеги вирішили врятувати мене від помутніння розуму, і всі охочі задали по каверзному питанню про мене та захоплюючу професію контент-менеджера.

1. Що тобі подобається у роботі контент-менеджера? (Верстальниця Ксю)

Мені подобається багатозадачність, добре, коли можна перейти з одного типу роботи на інший. До того ж мені подобається працювати з інформацією, я завжди в курсі свіжих новин, трендів та приколів. Така робота не набридає.

2. Наташа, розкажи які знання та навички потрібні, щоб бути успішним контент-менеджером та копірайтером? (SEO-оптимізатор Ольга)

Грамотність і любов до своєї справи. Під «любов'ю» я маю на увазі невдавану зацікавленість у роботі. Контент-менеджер має бути людиною обізнаною, всебічно розвиненою і, звичайно ж, бути на «ти» з адмінками сайтів. Найкращий його союзник у сенсі перетворення з юного падавана на справжнього джедая – це досвід. Майстерність приходить лише з досвідом та безпосередньо під час роботи. Ерудиція та допитливість знадобляться у будь-якій справі, але для копірайтерів та журналістів вони – обов'язковий атрибут.

3. Якими особливостями, по-твоєму, повинен мати цікавий пост у блозі? У чому секрет класного контенту? (Директор Ганна)

Робота контент менеджера мені віддалено нагадує принципи роботи письменників у тому сенсі, як я їх уявляю. Письменники побічно чи безпосередньо завжди ведуть діалог із читачем, і через контент можна і потрібно спілкуватися з користувачами. Успішний пост завжди спрямовано інтереси і переваги користувачів, він має бути, перш за все, цікавий вашому читачеві. Поділюсь невеликим секретом. Сучасні люди здебільшого мають кліпову свідомість, їм складно довго концентрувати увагу, тому чим лаконічніше пост, тим краще, але при цьому він повинен бути максимально інформативний і унікальний, а якщо його ще злегка приправити гумором, то успіх вам гарантований.

4. Наскільки ти цілеспрямована людина? Якими здобутками можеш похвалитися? (Менеджер проектів Валерій)

Думаю, цілеспрямований. Принаймні я завжди роблю те, що мені подобається, і вважаю це ознакою вольового характеру. Я навчалася в прекрасному ВНЗ, займаюся спортом, потроху екстремалю, це додає фарб у моє життя, а зараз у мене цікава робота і я не збираюся зупинятися на досягнутому. Хвалятися в принципі не люблю. Скажу тільки, що в мене є не лише досягнення, а й нові цілі, в які я вже запускаю стріли та впевнена, що вони всі потраплять точно до «яблучка».

5. Наталю, якщо ваше життя описати трьома пропозиціями, які будуть ці пропозиції? Опишіть, будь ласка. (Дизайнер Олексій)

У моїй голові постійно твориться щось дивне, але, мабуть, саме тому в ній генерується мільйон ідей. Мені ліньки нічого не робити, тому я знаходжу для себе тисячу захоплюючих занять. Моє життя – це постійний рух як у фізичному, так і в духовному сенсі.

6. Розкажи про свої хобі. (Дизайнер Ганна)

Напевно, моє голосне хобі – спорт. Я займалася волейболом, кікбоксингом, арабськими танцями (зовсім недовго), а зараз займаюся капоейрою. Вільний час присвячую подорожам та активному, часом екстремальному відпочинку, завжди і скрізь при кожній зручній та незручній нагоді слухаю музику, багато читаю (художню літературу, праці з психології та філософії, рекламу в метро, написи на парканах).

7. Чув, що ти увічаєшся танцями, але не зовсім звичайними для наших широт. Розкажи, чому твій вибір припав на капоейру? (Віце-президент КК Стас)

Багатозадачність завжди зі мною, люблю я все незвичайне та різнопланове. Капоейра – синкретичне бойове мистецтво, і акцент, мабуть, слід зробити на останньому слові. Де б я ще окрім уміння роздавати тумаки, вчилася хитрувати, грати на незвичайних музичних інструментах, співала пісні португальською, познайомилася з традиціями та культурою Бразилії та практикувалася в акробатиці? Одним пострілом я вбила відразу кількох зайців.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019