10 найкращих сервісів для перевірки швидкості завантаження сторінок сайту

21.04.2015

10 лучших сервисов для проверки скорости загрузки страниц сайта

Те, як швидко завантажуються сторінки вашого сайту, є дуже важливим показником. По-перше, тому що це підвищує конверсію та продажі на сайті, плюс зростає довіра до ресурсу. По-друге, це сигнал для пошукових систем, що сприяє ранжування у видачі та песимізації повільних сайтів. І по-третє, швидкодія сайту робить його доступним та зручним для користування у планшетах та смартфонах.

У цій статті представлений список найбільш корисних сервісів, що допомагають проаналізувати роботу сайту щодо швидкості завантаження, та виявити слабкі місця для подальшої роботи над їх поліпшенням.

Google PageSpeed Insights

Google PageSpeed Insights Цей сервіс допоможе швидко знайти проблемні місця сайту, які заважають просуватися до високих позицій у пошуковому рейтингу. Результат покаже кількість балів (від 0 до 100). Можна промоніторити на швидкість завантаження мобільні пристрої, так і комп'ютери (в окремих вкладках). Тут же показує слабкі місця та дає рекомендації щодо усунення огріхів.

Pingdom Tools

Pingdom Tools Простий у використанні сервіс, що дає можливість оцінити швидкість та час завантаження, кількість звернень до сервера та розмір сторінки. Зведена таблиця покаже докладні дані про завантаження кожного елемента веб-сайту. У ній буде відображено всі проблемні місця в деталях. Також Pingdom Tools має корисні вкладки, що дозволяють підвищити швидкість відгуку.

Which Load Faster

Which Load Faster Зручний сервіс для демонстрації своєї переваги за завантаження перед конкурентами. Якщо, звичайно, ви впевнені у своєму ресурсі. Which Load Faster дозволяє протестувати швидкість вашого сайту та конкуруючого або іншого відомого веб-ресурсу. Візуально можна спостерігати за швидкістю завантаження обох сайтів одночасно. Коли аналіз швидкості буде завершено, ви побачите, хто завантажився швидше та на скільки відсотків.

Web Page Performance Test

Web Page Performance Test Цей інструмент завантажує сторінку двічі та порівнює кількість звернень. Це допомагає виявити якість організації кешування. Також можна буде переглянути докладну статистику з кожного тесту та скріншоти, де видно сайт на кожній секунді завантаження. Ще доступна інформація, які запити зайняли найбільше часу.

GTmetrix

GTmetrix Досить потужний інструмент моніторингу. «Перевіривши» зібрану інформацію, GTmetrix видає цифрові оцінки, а також зведені таблиці та рекомендації щодо оптимізації швидкості завантаження. Додатково підвантажуються рекомендації від Google та Yahoo щодо оптимізації швидкості. Також сервіс зберігає історію перевірок, які доступні протягом 30 днів для незареєстрованих користувачів. Завдяки їй можна буде порівняти, наскільки кращою чи гіршою стала швидкість завантаження. Ті, хто зареєструвався на сайті, будуть доступні додаткові «плюшки» у вигляді можливості зберігати історію більш ранніх сеансів (до 5 сторінок, які можна буде промоніторити і до 20 сторінок, які можна буде зберегти в історії).

Load Impact

Load Impact Цей інтернет-сервіс проводить своєрідний стрес-тест. Він симулює зростання трафіку, що наростає, тим самим аналізуючи, як витримуватиме навантаження сайт. Сервіс тестується протягом приблизно 10 хвилин. У цей час можна скористатися іншими сервісами для перевірки швидкості години пік. За підсумками буде доступний графік, з якого видно, як змінювалася швидкість завантаження сайту в залежності від кількості активних користувачів.

Monitis Tools

Monitis Tools Цей сервіс аналізує швидкість завантаження із різних куточків землі – Сполучені Штати, Азія та Європа. Після цього показує результат по кожному тестуванню.

SiteSpeed.me

sitespeed.me Принцип цього сервісу такий: з різних дата-центрів (близько 30 серверів) до сторінки, що тестується, посилаються запити, і визначається швидкість для кожного з них. В результаті можна побачити найкращі результати за часом та швидкістю, гірші та середні.

PR-CY

PR-CY Функціонал даного сервісу дає можливість ставити перевірку відразу 10 адрес. Таким чином, можна порівняти час завантаження та розмір документа для кожного ресурсу.

WebPage Analyzer

WebPage Analyzer Думаю, що за назвою вже зрозуміло, що цей сервіс аналізує сторінки. Також він дає досить багато інформації з різних категорій: розмір сторінки, час завантаження та швидкість як загалом сторінки, і окремих її елементів: файлів, малюнків, скриптів. Ще WebPage Analyzer дає поради щодо покращення оптимізації коду.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019