404 помилка в SEO

14.08.2011

404 ошибка в SEO Пошукова оптимізація сайту застосовується не тільки до повністю працездатних сторінок, але також і до тих, які вже не існують або навіть не були створені. Практично кожен користувач Інтернету стикався з так званою 404 помилкою сайту, коли браузер просто не в змозі відобразити сторінку, що запитується. Дуже часто сервер, на якому розташовується ресурс, просто не віддає інформацію по тому чи іншому урлу. То як налаштувати 404 помилку сайту максимально коректно з точки зору SEO?

Іноді, вебмайстри просто роблять 301-й редирект на головну сторінку сайту. Тобто. перейшовши за яким-небудь посиланням на сайт або набравши в браузері необхідний урл сайту, користувач автоматично переміститься на головну сторінку ресурсу, а не на сторінку, що запитується. Це найпростіший спосіб утримати користувача на сторінках ресурсу.

З точки зору юзабіліті та пошукової оптимізації , все-таки варто створити спеціальну сторінку для 404 помилки . Таким чином, перейшовши за битим посиланням або набравши в браузері неправильний урл, користувач потрапляє саме на сторінку 404. На цій сторінці рекомендується дати відповідь людині, чому вона не змогла перейти за тим посиланням, яке він набирав у браузері. Крім того, слід помістити форму пошуку по сайту, дати можливість користувачеві повернутися до попередньої сторінки сайту, а також кілька корисних чи випадкових посилань на основні сторінки сайту або найпопулярніші/корисні матеріали. Природно, 404 сторінка може відрізнятися за дизайном від решти сайту, але щоб не шокувати відвідувача, все ж варто застосувати стандартний шаблон, який використовується на всьому ресурсі.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019