Автозапуск сценаріїв Flash в Opera

30.06.2011

В інтернет-браузері Opera існує проблема з керуванням сценаріїв ActionScript у Flash та ShockWave. Це ніяк не відображається на Flash-елементі, який просто виконує роль анімованої картинки. Однак якщо при наведенні на цю картинку або при натисканні по цій картинці або по якійсь області цієї картинки повинні відбуватися якісь дії, то користувачів інтернет-браузера Opera, а особливо програміста цього сайту, замовник якого користується Opera, чекає розчарування.

Суть проблеми

Суть проблеми у тому, що Opera за умовчанням блокує управління Flash і ShockWave контентом, тобто. ActionScript. Керувати ж ним можна лише клікнувши по ньому мишкою. У кращому випадку, якщо це наприклад flash-player або flash-меню, користувачеві доводиться постійно кликати по 2 рази замість одного. Але якщо, як у моєму випадку, флеш-контент є посиланням на внутрішню сторінку, і за умовчанням є статичним малюнком, а при наведенні на неї мишкою повинна анімуватися, то клікнувши по ній мишкою користувачі Opera переходять на іншу сторінку, так і не побачивши анімації

Opera так чинить зовсім не від хорошого життя, а від типу своєї пропрієтарної лецензії, як і у Flash. Ліцензія на один клік на Flash та ShockWave коштує кілька мільйонів доларів на рік. Microsoft та Google її купують, а Firefox може використовувати безкоштовно – т.к. Firefox є вільним і безкоштовним ПЗ, на відміну від згаданих IE, Safari, Chrome і Opera.

Рецепт

Проблема вирішується досить просто, застосовуючи скрипт JavaScript AC_RunActiveContent.js для динамічної вставки Flash та ShockWave контенту.

скачати його можна тут:

Підключається до head скрипт AC_RunActiveContent.js

<script type="text/javascript" src="js/AC_RunActiveContent.js"></script>

Після цього Flash виводиться кодом:

<script type="text/javascript"> AC_FL_RunContent('width',128,'height',128,'src','at','quality','high','wmode','opaque'); </script>

Де at шлях до флешки at.swf БЕЗ розширення (Це єдина незручність, що виправляється в PHP substr('at.swf',0,-4) )

І найважливіший атребут 'wmode', 'opaque' який дозволяє обійти блокування Flash в Opera.

І в результаті маємо не заблокований та працездатний Flash-контент у Opera

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019