CMS Jooma: більше не потрібно ламати голову, вгадуючи який тип розширення ви хочете встановити

10.01.2011

В основному всі сайти, створені на системі керування вмістом (cms) Joomla використовують ті чи інші розширення. Як ви й самі здогадалися під словом «Розширення» мається на увазі: компоненти, модулі та доповнення.

Існує безліч розширень, як вільно поширюваних, так і комерційних, що розробляються різними фірмами. Іноді безкоштовні, особливо дуже корисні розширення можуть стати платними, як наприклад компонент sh404SEF став платним і для скачування останньої версії вам знадобиться покупка членства на сайті розробника, але все ж таки залишається велика кількість корисних і безкоштовних розширень все більше і більше залучаючи до себе розробників на CMS Joomla.

Багато людей завантажують пакети, що встановлюються, і не знають, до якого типу їх віднести. Насправді все просто, логічно, і доставлятиме вам складнощі після прочитання цієї статті.

Існує п'ять типів розширень:

  • Компоненти – на мій погляд, найбільш важливі з розширень, свого роду міні-додатки, використовуються для відображення вмісту в основній частині сторінки (контенту). Наприклад (com_content) - це базовий компонент, що відповідає за відображення статей в деякому способі.
  • Модулі – маленькі розширення, призначені для вирішення невеликих завдань, в більшості випадків набагато менше та простіше компонентів, розміщуються не в контенті , в бічних колонках, хедері, футері. Наприклад, модуль останніх новин, найцікавіших новин, останніх коментарів. Також нерідко модулі призначені для роботи з певним компонентом (для одного компонента може бути багато модулів).
  • Додаткифрагменти програмного коду , які можуть використовуватись у будь-якій частині сайту, запускаються під час завантаження сторінки. До речі, раніше доповнення називали мамботами.
  • Шаблони – відповідають за графічне оформлення сайту . Включають позиційне розміщення блоків, колірну гаму сайту, малюнки і шрифти.
  • Мови (Локалізація) – існують мовні пакети, що дають можливість інтернаціоналізації системи, встановивши їх, ви зможете користуватися сайтом будь-якою зручною для вас мовою. Також всі текстові елементи Joomla будуть відображатися обраною мовою. Звичайно, коли встановлюєте будь-якого виду розширення, не забувайте про права доступу та призначення каталогів, щоб у процесі установки не виникали помилки. (CMS Jooma сама вам підкаже, на які каталоги потрібно встановити права 775 або 777).

Звичайно, коли встановлюєте будь-якого виду розширення, не забувайте про права доступу та призначення каталогів, щоб у процесі установки не виникали помилки. (CMS Jooma сама вам підкаже, на які каталоги потрібно встановити права 775 або 777).

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019