Гарний витвір мистецтва надихає, гарний дизайн мотивує

13.10.2010

Художники та дизайнери користуються однією базою, але з різними цілями. Деякі дизайнери вважають себе художниками, деякі художники вважають себе дизайнерами.

Процес створення твору мистецтва починається з нуля, з порожнього полотна. Воно випливає з уявлень, думок чи відчуттів самого художника. Мета – розділити свої почуття з рештою, дозволити глядачам вчитися в нього чи надихатися їм.

Навпаки, коли дизайнер збирається створити щось, у нього майже завжди є відправна точка (повідомлення, зображення, ідея тощо)

Робота дизайнера – комбінування до певної мети. Мета – мотивація аудиторії робити щось, отримати певну інформацію. Найбільш успішними є ті дизайни, які ефективно передають ідеї дизайнера та мотивують споживачів виконати якесь завдання.

Дуже важлива відмінність: гарний витвір мистецтва інтерпретується, а гарний дизайн зрозумілий одразу.

Хоча художник висловлює свою точку зору чи емоції, це означає, що думка чи емоція має одне значення.

Дизайн має протилежний сенс. Багато хто скаже, що якщо дизайн можна буде якимось чином "тлумачити", то дизайнер зазнав невдачі у своїх цілях.

Гарний витвір мистецтва інтерпретується. Гарний дизайн зрозумілий.

Коли дизайн передає ідею відмінну від тієї, що ставилася спочатку, і ваш користувач робить якусь дію, виходячи з цієї отриманої ідеї, тоді дизайн не вдався. При хорошому дизайні користувач отримує чіткі ідеї дизайнера.

Твори мистецтва судять думкою, а смак регулює думку.

Дизайн несе в собі лише смак, і різниця між хорошим і поганим дизайном багато в чому саме справа смаку.

Хороший витвір мистецтва є ознакою смаку. Гарний дизайн є думкою.

У художника найчастіше є природні здібності. Художник росте малюючи, займається живописом, скульптурами та розвиває свої здібності.

Але справжня його цінність полягає в таланті (або вроджених здібностях), з яким він народився. Хороші художники, звичайно, мають здібності, але художні навички без таланту марні.

Дизайн - це здатність, яку навчають і якої навчаються. Вам не потрібно бути великим художником, щоб бути великим дизайнером; вам лише потрібно вчитися гарному дизайну.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019