Google запустив нову функцію пошуку - «Перегляд сторінок»

19.11.2010

Google продовжує вдосконалювати пошукову систему. Нова функція «Перегляд сторінок» дозволяє переглянути сторінку сайту вже у видачі результатів пошуку, що значно полегшує пошук необхідного ресурсу та економить час користувача, тому що для того, щоб побачити сайт, вже не потрібно переходити на нього за посиланням.

Попередній перегляд сторінок дозволяє проводити швидкий аналіз результатів пошуку, що дозволяє користувачеві з усього списку сайтів у видачі Google вибрати найбільш підходящий. Мабуть, кожен користувач не раз хотів знайти саме той ресурс, який одного разу чимось зацікавив, але при цьому він не пам'ятав або не знав його адресу. Переглядаючи зображення сайтів у результаті пошуку, візуально згадати та знайти необхідний сайт буде нескладно, особливо якщо це яскраво оформлений, популярний ресурс.

Крім того, при перегляді сторінки виділяються слова запиту. Ознайомлення зі сторінкою в режимі перегляду дасть користувачеві уявлення про те, наскільки корисна для нього інформація на сайті.

Щоб скористатися функцією «перегляд сторінок» у результатах пошуку Google, необхідно клацнути на піктограму «лупи», розташовану біля заголовка будь-якого ресурсу, що є у видачі. В результаті в правій частині екрана з'явиться зображення вибраної сторінки у зменшеному розмірі із виділенням знайдених слів.

На сьогоднішній день фахівці Google працюють над тим, щоб функція стала доступна користувачам більш ніж 40 мовами світу. Перегляд сторінок працює з браузерами IE 7+, Mozilla FireFox 3+ та Chrome. Ведеться робота над сумісністю додаткової функції з браузером Opera.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019