Індексація сайту пошуковими системами

27.06.2011

indeksaciya-sajta-poiskovymi-sistemami Розкрутка сайту в пошукових системах залежить від того, як ці системи проіндексують безпосередньо сам сайт. Практично немає сенсу нарощувати вхідну масу посилань на цільові сторінки, якщо їх просто ще немає в індексі. Ми залишимо проблему накладання фільтрів на сайт і розглянемо типовий випадок, коли ресурс тільки-но з'явився в мережі. Не варто думати, що пошукові системи самі знайдуть його дуже швидко. Слід допомогти їм максимально швидко та повно проіндексувати усі сторінки нового сайту.

Отже, ось кілька кроків, які допоможуть з індексацією нового сайту пошуковими системами :

  • Обов'язково створіть карту сайту у форматі. Генерується карта сайту у форматі .xml за допомогою вбудованих функцій того чи іншого движка сайту або за допомогою онлайн-сервісів. Карту з розширенням .html слід розмістити в одному кліку від головної сторінки.
  • Якнайшвидше створіть акаунт сайту в Яндекс.Вебмайстер . Там можна буде відстежувати індексацію і при виникненні проблем звернутися в тех.підтримку Яндекса .
  • Аналогічний обліковий запис слід створити в Google Webmasters і в Google Analytics .
  • Наступний крок - додавання сайту до всіх пошукових систем: Яндекс , Google , Рамблер, Апорт і т.п.
  • Має сенс додати ресурс до рейтингів Рамблер Топ 100 та Рейтинг Mail.ru
  • У міру заповнення сайту контентом, відправляйте посилання в максимальну кількість закладних сервісів. Це не тільки приверне перших відвідувачів, а й напевно приведе пошукового робота на сервер, де розміщується наш ресурс.
  • Якщо формат сайту дозволяє публікувати цікаві матеріали, проженіть таку статтю із соціальних сервісів, додайте анонс скрізь, де тільки можна.
  • Не забувайте, що грамотна організація внутрішньої перелінкування збільшить шанс індексації 100% сторінок сайту. Ідеальна навігація сайтом передбачає правило 3 кліків, тобто. всі ваші сторінки повинні бути не глибшими за четвертий рівень вкладеності.

Пам'ятайте, що тільки після індексації сайту пошуковими системами варто починати просування сайту і починати зовнішню оптимізацію .

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019