Інтернет-магазини України

25.09.2017

Що входить до поняття «успішний інтернет-магазин»? Найбільша кількість куплених товарів, найвідоміший лейбл, перші місця в пошуковій видачі? Усього трохи і навіть більше. Адже не можна сказати точно, що один магазин успішніший, ніж інший, адже у всіх різна тематика, клієнти та цілі.

Створюй інтернет-магазин із нами.

Ціль інтернет-магазину – це, мабуть, найважливіший критерій успішності. Але проблема в тому, що напевно дізнатися про мету неможливо. Хтось прагне заробити якомога більше, хтось – продавати товари свого магазину та через інтернет, а комусь цікаво просувати саму ідею того товару, який він продає. Адже не можна сказати, що магазин лікаря, який продає фіточай, є неуспішним, якщо його відвідує 1000 осіб на день. І якщо прибуток для власника не відіграє особливої ролі, а важлива сама ідея здорового харчування, то цей сайт успішніший за багатьох інших.

Замовити інтернет-магазин

Нижче представлений топ-5 інтернет-магазинів України , згідно з даними Similarweb та Alexa за 2019 рік.

1. Olx.ua - приватні оголошення за темами: дитячий світ, нерухомість, транспорт, робота, тварини, будинок та сад, електроніка, послуги, мода, хобі, бізнес.

2. Prom.ua - Компанії, товари та послуги, прайс-листи, тендери та закупівлі.

3. Rozetka.com.ua – інтернет-супермаркет. Каталог товарів з фотографіями, описами та відгуками покупців. Доставка по Україні.

4. Ria.com - дошка оголошень України, де можна купити чи продати техніку, одяг, аксесуари. Різні види товарів та послуг.

5. Rst.ua – один із найбільших сайтів з продажу автомобілів в Україні.

За останні 5 років, з моменту останнього оновлення нашого списку, рейтинг сильно змінився, в ТОП потрапили сайти з продажу авто, які ніколи не конкурували з прайсагрегаторами з трафіку. Однак незмінним учасником рейтингу лишається Rozetka.

Аналізуючи рейтинги, ми не брали до уваги звичайні магазини, за яких є можливість купувати за допомогою інтернету, оскільки для них це лише додатковий прибуток. Також не було враховано всілякі проекти, новинки та стартапи. Тому має сенс проводити порівняння лише у певних категоріях магазинів, а не у загальній їх масі. Тому, так чи інакше, жоден рейтинг не можна вважати цілком вірним чи невірним. Однак при цьому кожному власнику інтернет-магазину хочеться, щоб його магазин виявився хоч у якомусь із них (з позитивних, звичайно, а не в топ-10 найнегарніших чи неприбуткових). Побажаємо їм усім удачі!

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019