Логотип с. Чому його дизайн дуже важливий?

27.10.2010
Працюючи у сфері дизайну, веб-дизайну, спілкуючись із замовниками, довелося переконатися, що багато власників бізнесу, не важливо, маленького чи великого, не знають значення логотипу. Але з логотипу формується фірмовий стиль компанії, її обличчя. Тому дуже важливо знати, яку роль логотип грає в успіху бізнесу та до яких наслідків може призвести ігнорування на перший погляд такого незначного елемента.

Почнемо із того, що спробуємо розібратися, що таке дизайн логотипу? Уявлення в кожної людини можуть бути різні, в залежності від власного сприйняття людини, від її переваг. Це може бути і зображення, хай навіть найпростіше, і просто банальний напис звичайним шрифтом, і навіть просто символ. Варіантів дуже багато. І постає питання. Якщо все так просто, взяв картинку, або напис і готове, то навіщо звертатися до професійного дизайнера і оплачувати зовсім не дешеві послуги? Ось тут і з'являється помилка. Адже використовуючи просто картинку, не замислюючись, що вона є і головне не розуміючи, навіщо все це, неможливо зробити собі ім'я, бренд і привернути до себе людей, які можуть стати вашими клієнтами.

У практиці компанії дуже важливо скласти правильний план розвитку. І основним етапом є реклама, піар. Зараз не в новинку той факт, що люди першим бачать логотип компанії, а потім ознайомлюються із її продуктом, послугами. Цим і займається брендінг. Він допомагає компаніям здобути визнання, довіру та популярність.

Напевно кожен стикався перед вибором дешевше, але невідомо чиє чи дорожче, але у перевіреного бренду, який на слуху. У більшості випадків працює другий варіант - дорожче, але у перевіреної компанії. Ось це і є те, чого прагне кожен – довіра, впізнаваність. Люди купують не просто товар, а бренд. Це результат потужного брендингу, маркетингу. Але це буде марно без залучення фахівців. Люди повинні вас впізнавати. Логотип – це ваше обличчя. Він використовуватиметься скрізь. По ньому вас дізнаватимуться. Тому логотип має бути розроблений професійно та обов'язково високої якості!

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019