Логотипи-2018. Десять ключових трендів року

19.01.2018

Щоб зрозуміти, як зміниться дизайн логотипів у 2018 році, достатньо подивитися на роботи провідних студій та проаналізувати, які рішення найпопулярніші на майданчиках типу Behance.net, Dribbble.com. У них використовуються різні техніки та стилі, але є й загальні тенденції. Саме вони вважаються трендовими.

Найпопулярніші способи оформлення логотипів

Ось 10 ключових трендів, які допомагають створити помітний та ефективний логотип:

  1. Лаконічність та спрощення. Прості форми, мінімум кольорів, практично повна відсутність складної графіки – це ключові ознаки нового тренду. Дизайнери схиляються до того, що мінімалізм протримається довгий час. Стійку популярність тенденції забезпечить кросплатформність. Дійсно, логотип, не перевантажений дизайнерськими елементами, однаково ефектно виглядає і в шапці сайту, а на візитівці чи рекламному буклеті. Не виникне труднощів у прочитанні і на білборді, і на екрані смартфона. До речі, багато великих брендів вже провели ребрендинг і замінили логотип на більш простий.

    Дизайн логотипов 2018 - Лаконичность и упрощение.

  2. Letter stacking або текстовий логотип, конструкція букв. В цьому випадку акцент зроблений на незвичайному розташуванні тексту – не лінійно, а в стовпчик, колонку, сходами тощо. Часто дизайнери додають фон, колірні ефекти або інші елементи (наприклад, прості геометричні фігури). Але ключовим все одно залишається текст – кольори фону не повинні завантажувати його, відволікати від напису увагу.

    Дизайн логотипов 2018 - Letter stacking или текстовый логотип, конструкция из букв.

  3. Чіткий шрифт та елементарна геометрія. Текст з химерного і складного перетворюється на простий і легко читається, а також доповнюється геометричними фігурами. В результаті використання кіл, лінійних підкреслень, що обрамляють квадратів, текстовий логотип перетворюється на цільну композицію. Це – ще один спосіб уникнути перевантаженості деталями, зберігши ефектність.

    Дизайн логотипов 2018 - Четкий шрифт и элементарная геометрия.

  4. Печатки, герби. Цей тренд подобається дизайнерам своєю художньою виразністю, а власникам компаній – своєю ґрунтовністю, статусністю. Найчастіше зображення чи напис укладають у коло, але це необов'язково. Дати, написи, лінії або прості графічні зображення все це може використовуватися. Ключовим стилем для таких логотипів є ретро.

    Дизайн логотипов 2018 - Печати, гербы.

  5. Прорізи - наприклад, напис чи зображення, поділені широкими паралельними лініями. Прорізи візуально полегшують логотип, роблять його легким та прозорим. Дизайнери, які працюють із цим трендом, також можуть додати візуальних ефектів, у тому числі, зробити логотип за рахунок прорізів об'ємним, опуклим. Такий спосіб оформлення ще не надто популярний. Можливо, пік його затребуваності якраз припаде на 2018 рік.

    Дизайн логотипов 2018 - Прорези - например, надпись или изображение, поделенные широкими параллельными линиями.

  6. Negative space або негативний «порожній» простір. Це один із найбільш гучних трендів минулого року. Дизайнери чудово навчилися працювати з картинками, і тепер опановують текст. Літери або місця їхнього дотику у написі стануть чудовим полем для розташування «прихованих зображень».
  7. Градієнти. Плавні переходи кольору в оформленні написів та зображень актуальні вже 2 роки, але їхня популярність не йде на спад. За допомогою градієнта може бути оформлений весь логотип, лише зображення або лише напис. Колірні переходи особливо потрібні у випадку, якщо логотип в одному кольорі виглядає масивним і важким. Для великих шрифтів він часто використовується.

    Дизайн логотипов 2018 - Градиенты

  8. Накладення кольорів або перекриття. Приводом розвитку цього тренду став ребрендинг МайстерКард. Ключові переваги дизайнів з перекриттям - варіативність, можливість експериментувати не тільки з кольором, але і формою, і з текстом. Зазвичай у логотипі такого плану використовують три кольори: два базові «бічні» і третій, що виходить в результаті перекриття.

    Дизайн логотипов 2018 - Наложение цветов или перекрытие.

  9. Текстові досліди. Текстові логотипи стали максимально популярними у 2017, і сьогодні період експериментів зі шрифтами триває. Незвичайні літери та їх не менш креативні з'єднання, відступи та інтервали – текст стає графічним об'єктом та полем для вираження ідеї.

    Дизайн логотипов 2018 - Текстовые эксперименты.

  10. Леттеринг або малюнки букв. Цей трендовий елемент дизайну створюється без строгих обмежень, на відміну від шрифтів. Цей тренд суперечить загальному спрощенню, але не збирається втрачати популярності. Насамперед, він залишиться затребуваним для сімейних підприємств, де шанують традиції, і для затишних невеликих магазинчиків із випічкою чи кафе.

Ці тренди будуть ключовими, але не єдиними. Напевно, рік принесе чимало сміливих рішень!

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019