Мобільні програми: вибираємо відповідний варіант

23.06.2017

Смартфони сьогодні надзвичайно популярні. Щоб зрозуміти це, достатньо вийти на вулицю та подивитися на оточуючих: більшість із них тримає смартфон у руках у кафе, у маршрутці, на пробіжці, на прогулянці. Таким чином, людина отримує мобільний доступ до інформації. І чим більше людей використовують смартфони для повсякденних цілей, тим більше власників бізнесу вирішують стати «мобільнішими» шляхом розробки сучасних додатків для смартфонів. І тут виникає закономірне питання – якщо додаток так необхідний, то якому віддати перевагу?

Існують різні типи мобільних додатків, і кожен – зі своїми характеристиками, перевагами та недоліками, особливостями використання. Усього таких типів три. Це дуже великі групи: нативні програми, html5 чи гібридні.

Нативні програми

Нативні купуються в магазині програм і стають частиною програмного забезпечення смартфона. Їх роблять під конкретну оперативну систему – Windows, iOS, Android з усіма поточними вимогами та обмеженнями, буквально інтегруються у смартфон та у процесі роботи можуть задіяти весь його функціонал. До речі, вони досить дбайливо ставляться до заряду акумулятора.

Для використання цих програм не потрібне інтернет-з'єднання, адже вони працюють усередині смартфона. Тільки не забувайте, що вам доведеться випускати ще й поновлення, щоб регулярно актуалізувати інформацію. Крім того, програми нативного типу можуть працювати тільки з однією програмною платформою.

html5 програми

До цієї категорії належать веб-програми або, по суті, адаптовані під смартфон сайти. Їх не потрібно завантажувати з магазину та встановлювати, вони працюють за допомогою браузера. Відповідно, і програмне забезпечення смартфона вони використовувати не можуть і без підключення до мережі не працюють.

Відмінність між сайтом та веб-додатком – у тому, що у випадку додатків у користувача є більше можливостей для взаємодії. Кожна з них – онлайн-сервіс, лише у новому, мобільному форматі. Для розробки таких програм можна використовувати прості схеми або адаптувати існуючий сайт. Але пам'ятайте, що без доступу до мережі та без запуску браузера програми цього типу не працюють.

Гібридні програми

Гібридні програми – такі, що завантажуються через магазини, але при цьому оновлюються незалежно через інтернет. У розробці вони простіші і дешевші, тому що не вимагають повної інтеграції з програмним забезпеченням смартфона. Такі програми відрізняються функціональністю і при цьому діють на незалежній платформі, а от запускатимуться не з браузера, а з самого смартфона.

Отже, нативні програми дозволяють використовувати всі пристрої, які їсть у смартфоні, а також забезпечують високу швидкість обробки та передачі інформації. Але вони досить дорогі у створенні. Гібридні майже не поступаються їм у швидкості, але вони дешевші. А веб-додаток дозволяє вашому бізнесу завжди залишатися на зв'язку з користувачем і робити йому вигідні пропозиції (звісно, за умови підключення до Інтернету). Починайте вибір типу програми лише після того, як ви визначитеся, які завдання воно має виконувати, і ви не помилитеся!

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019