Мобільні програми як інвестиції в розвиток онлайн-бізнесу

16.06.2017

Що потрібно для просування бізнесу? Насамперед, цікаві пропозиції, гарно складена реклама та майданчик для її просування. Якщо йдеться про невеликий спальний район, то достатньо однієї гарної вивіски, щоб до вас потягнулися клієнти. А якщо мова про онлайн просування? Тут вже одного дизайну недостатньо, адже користувачі оцінюють і функціонал і зручність. Адже є ще й ціна, та інші вигоди.

Швидше за все, у вас вже є сайт і ви всерйоз займаєтесь його просуванням. І навіть виконали адаптацію ресурсу під мобільні пристрої, щоб реальний користувач міг будь-якої миті часу отримати до нього доступ зі смартфона або планшета. Але в умовах високих технологій, що швидко змінюються, цього недостатньо. Адже вам важливо не лише забезпечити присутність бізнесу в інтернеті, а й зацікавити користувач, сформувати певний імідж у їхніх очах. Є чудовий спосіб зробити це, а також отримати нових відвідувачів та покупців. І це – розробка додатків.

Навіщо вашому сайту мобільний додаток?

Доступ до сайту через програму можна забезпечити для будь-якого ресурсу, будь то інформаційний портал або чистий продажник. Розробка та запуск «вашої» програми – це відмінний спосіб актуалізувати бізнес в епоху популярності смартфонів і мобільних гаджетів. Так, зараз це ще новий формат для просування, але завжди приємніше опинитися в числі перших, чи не так?

Чим хороші мобільні програми? Ось список їх головних переваг:

  1. Комфорт. Жодних складнощів з пошуком або довгим завантаженням. Зайшов, побачив, купив - все у виграші, коли покупка відбувається за таким простим і швидким сценарієм, і покупець (власник смартфона, який, найімовірніше, кудись поспішає), і ви як власник бізнесу.
  2. Швидкий доступ незалежно від часу доби та розташування. Саме тому популярні смартфони.
  3. Поінформованість. Ви дізнаєтесь більше про своїх клієнтів, якщо вони заходитимуть через додаток, а значить, зможете підготувати для них персональні «плюшки».
  4. Великі можливості реклами. Ви дійсно зможете давати своїм клієнтам більше цікавих деталей про товар та вигідні акції.

Залишається вирішити лише одне питання: як переключити відвідувачів на використання програми? Зазвичай при цьому використовуються класичні «фінансові важелі». Запропонуйте 5% знижки за покупку через програму та відстежуйте приплив нових клієнтів. Зрозуміло, що це лише найпростіше із вигідних пропозицій. Насправді є інші віртуозні способи залучення клієнтів.

Також не забудьте додати до програми онлайн-режим, щоб усі дані залишалися актуальними і в зоні без покриття. І звичайно, забезпечте прив'язку до соціальних мереж, щоб ваші вигідні пропозиції могли ділитися.

Під яку операційну систему розробляти програму? Якщо ви точно знаєте переваги своїх клієнтів, дотримуйтесь їх. Якщо хочете отримати найбільше охоплення ринку – розробляйте і під Android, і під iOS. Не забувайте, що програми потрібно буде постійно оновлювати, але зростання прибутку та збільшення впізнаваності вашого бізнесу безперечно варті того.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019