Не рекомендуємо співпрацювати зі студією Мотус — Частина 2

21.06.2018

Передісторія

Нещодавно, ми були змушені опублікувати на нашому сайті негативний відгук про веб-студію МОТУС, яка нахабно привласнила нашу роботу. Попередня стаття за посиланням: https://webakula.ua/blog/studiya-motus-specialisty-po-krazhe-sajtov/

Крім того, ми отримували скарги нашого клієнта на те, що хтось надав його проект і не виключаємо можливості, що проект був скопійований і перепроданий повторно.

Історія 2

Історія не забарилася і представник компанії мотус через деякий час зв'язався з нами нібито для врегулювання конфлікту.

Виявляється, вони виставили у портфоліо проекти їхнього дизайнера. А компенсацію завданої шкоди оцінили у - 500 грн, хоча ця сума явно непорівнянна з собівартістю проекту та завданими збитками. Вдуматися тільки, портфоліо студії поповнюється роботами не створеними в студії.

ТЕПЕР ЗВІЛЬНЕНИЙ ДИЗАЙНЕР ПРАЦЮЄ В ТАТУ САЛОНІ — ЧАС "ЦІКАВИХ" ІСТОРІЙ.

Загалом, у відповідь на купу абсурдних виправдань з боку представника компанії МОТУС та небажання йти на компроміси, ми виклали свою чітку позицію та варіанти вирішення питання – у формі компенсації понесених моральних, репутаційних втрат.

Після було ще кілька дивних питань.


Загрози та контрзаходи

Після цього ми отримали негативні відгуки замовлені мотусом. В принципі, вони і не приховують свою причетність до відгуків на замовлення на наші сторінки. І після розміщення першого блоку відгуків вирішили запропонувати нам компроміс, а сума зросла до 1500 грн .


Після нашої категоричної відмови йти на компроміси з компанією МОТУС та його керівником, на наші сторінки компанії обвалився шквал замовних негативних відгуків з оцінкою 1.

Найцікавіше, що відгуки у нас оригінальні, і ми ніколи не опускалися до рівня компаній конкурентів, які частенько біжать по всіх сторінках студій і проставляють всім 1 бал без будь-якого коментаря, щоб знизити рейтинг конкурентам. Це дуже легко перевіряється, особливо якщо пробігтися всіма компаніями регіону і побачити, що скрізь одна і та ж людина «наслідила»!

Ось частина з отриманих відгуків на замовлення МОТУС на адресу нашої компанії:

Ці відгуки були розміщені в один момент, імена користувачів навіть не спромоглися унікалізовані - prodat1, prodat2, prodat3 ... І навіть ті, чиї імена схожі на реальні, а акаунти прокачані (Місцевий експерт і купа відгуків), залишають свої відгуки в різних частинах планети, що вкрай дивно. Ось один із таких прикладів: https://www.google.com/maps/contrib/103673652151081680419/reviews/@54.959426,58.0959044,4z?hl=ua-UA

Ось так людина подорожує - те замовить евакуатор в чернівцях, потім кольори в ризі і купить машину в Москві.

Резюме

Ми вважаємо ситуацію неприйнятною і вражені неадекватністю подібних стартапів.

Якщо у студії вистачає совісті привласнювати собі чужі роботи, брехати про походження у студійному портфоліо, погрожувати, ображати та замовляти негативні відгуки, то вважаємо за правильне захистити свою репутацію та опублікувати в мережі відповідні докази, і звернути на це увагу клієнтів, які обирають співпрацю з компанією МОТУС якщо такі є.

А цю історію вважаємо за потрібне перевести в правову площину.

PS Забули випиляти з презентації проект селфі - http://motus.ua/presentation.pdf

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019