Пару порад верстальнику, як ножем по маслу

05.09.2011
1011

Практична господиня має в своєму розпорядженні на кухні цілий арсенал ножів на всі випадки життя, просто для зручності, не знаю деяких нюансів можна довго шукати вирішення проблем, це як господиня з тупим ножем. Сьогодні пропоную вашій увазі пару порад верстальнику, про які не варто забувати, вони допоможуть вам зручніше обходитися з кодом, щоб ваша верстка виглядала добре, а робити її було легше, іноді навіть як ножем по маслу.

html – файл.

1) Кодування документа, зазвичай для російськомовних сайтів utf-8, для інших windiws-1251;
 <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
 <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251" />
2) Логотип у семантичній верську повинен бути текстом обрамлений в тег h1, якщо навіть він зроблений картинкою, її потрібно вішати фоновим малюнком. статтю /blog/semantichnaya-verstka-logotipa-na-sajte 3) Не забувайте перевіряти помилки валідації. 4) Блоки краще робити через class ніж id, хіба що ви точно впевнені, що надалі не будуть зустрічатися повторні id="name". 5) Зручно розділяйте сайт на блоки (header, sidebar, posts, widgets, footer), що надалі програмісту буде зручно писати під ці блоки модулі чи компоненти. 6) Меню та різні елементи (залежно від дизайну) робити списками, що семантично та зручно.

css – стилі.

1) У блоках з плаваючою висотою (конетенту в блоці може бути більше) задавати властивість overflow: hidden; що тим самим очистить ваші float або display: inline елементи всередині блоку з плаваючою висотою.
#box { overflow: hidden; width: 247px; }
2) Фото в статтях обмежуйте максимальну ширину, щоб якщо буде велика фотка, щоб вона не вилазила за ширину блоку.
.post img { max-width: 400px; }
3) використовувати css3, звичайно він не працює в ie але якщо це не сильно впливає на дизайн, то воно того варте.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019