Покемон? Ловіть! - Несподівані можливості для бізнесу.

26.07.2016
main

Світ збожеволів. Усі ловлять покемонів. І це при тому, що Pokémon Go, гра для смартфонів із доповненою реальністю, існує лише кілька тижнів. Навіть урядовці провідних країн так чи інакше висловилися про цю гру. Справді, 15 мільйонів завантажень за 2 дні – це щось. Але це лише чужий успіх, успіх стартапа Гугла, компанії Niantic. Ось тільки вітчизняні маркетологи можуть використовувати його для своїх прямих цілей - збільшення продажів. Адже Pokémon Go має свою локальну карту, яка допомагає покемоноловам переміщатися від однієї точки до іншої. На карті відмічені всі «злачні місця», де збираються покемони. Якщо вам пощастило, і ваш магазин або офіс вказаний на карті, достатньо встановити спеціальну табличку для покемоноловів, і все - гарантований приплив клієнтів забезпечений. Перші компанії, які так і зробили, вихваляються нечуваною відвідуваністю!

Але що робити, якщо ви не встигли зреагувати одразу і взагалі далекі від ігрової індустрії? Є кілька кроків, і всі вони дуже прості.

Як реальному бізнесу інтегруватися у Pokémon Go?

CnDI7h5WAAAy7nq

Почати потрібно зі скачування гри. Адже ви повинні знати, з чим вам доведеться «працювати». І звичайно, вивчіть карту, щоб розуміти, які об'єкти біля вас вказані на карті проживання покемонів. Якщо місце проживання покемонів належить вам, обов'язково повісьте табличку про це! І подумайте, як привабити відвідувачів своїм товаром. Наприклад, їм можна запропонувати підзарядити телефон і ознайомитися з вашим асортиментом, поки гра «на паузі». До речі, деякі компанії вже додали можливість пошуку бізнес-пропозицій по PokeStop фільтрам – це допомагає тим, хто ловить покемонів, не відволікатися від захоплюючої гри, навіть коли вирушаєш у справах.

Інвестуйте у гру. Поки в Pokémon GO не можна купувати рекламу, але можна придбати поке-копійки, Pokécoins. Так, за цілком реальні гроші ви купуєте ігрову валюту та використовуєте її для активації приманок для «диких» покемонів. Кожна приманка діє півгодини. А купити їх можна оптом - за 99 доларів 14500 поке-копійок. Приманки активуються пакетами, а значить, ваша точка буде приваблива для покемонолов цілих 72,5 години! На ніч, до речі, їх можна вимкнути. Враховуйте, що багато наших співвітчизників уже стали фанатами покемоноловії, але все ще попереду. Адже, як ви пам'ятаєте, грі немає ще й місяця, а вона вже спричинила фурор у всьому світі.

CnDI7h5WAAAy7nq

Логічно, що незабаром Nintendo та Niantic розроблять якісну рекламну платформу для гри. Можливо, що бізнесмени спонсоруватимуть місця проживання покемонів або оплачуватимуть своє «місце» в геолокації гри з доповненою реальністю. Чи буде це схоже на рекламу в пошукових системах або розробники підуть за іншою моделлю – поки що незрозуміло.

Але ви можете і не чекати на конкретику. Оцінити, наскільки залучення покемонолов вигідне для вашого бізнесу, можна вже зараз. Завантажте гру, інвестуйте в поке-валюту, розкидайте в окрузі приманки і чекайте на гостей покемонів і ловців. Тільки пам'ятайте, що внутрішньої аналітики у грі немає, і вам доведеться самостійно оцінювати затратність та вигоду від таких інвестицій.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019