Помилки просування сайтів

13.03.2011

oshibki-prodvizheniya-sajtov Просування сайтів дуже суб'єктивний та неоднозначний процес. Практично неможливо передбачати всі зміни та нюанси алгоритмів пошукових систем, щоб стабільно і послідовно виводити сайти, що розкручуються, в ТОП-10 з мінімальним бюджетом і в мінімальні терміни. Навіть досягнувши деяких результатів, маючи напрацювання та досвід у просуванні, завжди відбуватиметься міграція у видачі.

Не дивлячись на це, можна виділити цілу низку помилок просування сайтів , уникнувши які, оптимізатор все-таки зможе спати спокійніше, а клієнти будуть вдячні довгий час.

Отже, ось кілька факторів просування, які в жодному разі не можна ігнорувати при просуванні сайтів у пошукових системах:

  • Оптимізуючи сторінку сайту під певний запит, слід по можливості максимально наситити контент цим анкором. Використовуйте теги курсиву та жирного тексту для виділення ключового запиту.
  • Вибирайте ключові запити для просування не на основі свого бачення ресурсу, а за допомогою спеціальних інструментів. В іншому випадку ви ризикуєте отримати оптимізацію під запити, які не мають попиту у користувачів пошукових систем.
  • Обов'язково заповнюйте метатег title – у більшості випадків саме він буде виводитися в описі сторінки в серпі ПС.
  • Не використовуйте спамерські посилання при просуванні. Це може негативно вплинути на весь сайт в цілому.
  • URL-адреса сторінки не повинна бути динамічною. Завжди використовуйте ЧПУ та вставляйте на адресу ключові слова.
  • Флеш-анімація на сайті допустима, але обов'язково у поєднанні із звичайним html-форматуванням. Пошукові роботи поки що не можуть прочитати та проіндексувати флеш-контент.
  • Не використовуйте Java-скрипти у навігації сайту. Як альтернативне рішення, можна використовувати докладну та оновлювану карту сайту.
  • І останнє, але найголовніше: постійна підтримка позицій, поступове нарощування маси посилань навіть після досягнення ТОП-10, дозволить збільшувати траст ресурсу і відповідно все менше і менше сайт буде схильний до міграції у видачі пошукових систем.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019