Поради щодо контекстної реклами. Частина 1

19.01.2016

Грамотні поради щодо контекстної реклами від Webakula.

Все про те, як тонко і, головне, правильно налаштувати контекстну рекламу
Настройка контекстной рекламы

Вітаю, колеги! У цій статті хотілося б поділитися корисними рекомендаціями щодо запуску РК в Google (пошукова та КМС), як правильно налаштовувати та використовувати ДПО, запуск відеокампаній та як просувати програми за допомогою AdWords. Поїхали!

Запуск кампаній у Google

Якщо ви не новачок у цій справі, то, звичайно, знаєте, що перш ніж запустити кампанію, потрібно виконати налаштування цілей, встановити лічильники. Якщо вам ще не доводилося стикатися з налаштуванням, тоді зробіть вищевказані дії і тільки тоді приступайте до запуску. Ви вже все зробили? Тоді читайте нижче 5 порад щодо запуску кампаній.

Порада 1. Ключі повинні бути розділені на групи об'яв / окремі кампанії

Давайте проведемо аналогію: у вас у шафі є багато речей, які ви навряд чи скидаєте в одну купу. Для нижньої білизни є своя полиця, для верхнього одягу – своя. Так і тут не потрібно звалювати всі ключі в одну групу оголошень. Вони мають бути розділені за змістом.

Порада 2. Будьте простіше

Не мудруйте з текстом оголошення. Будьте простіше, пишіть зрозумілою мовою. Текст повинен бути таким, щоб показавши його будь-кому, людина зрозуміла, про що мова і що їй потрібно робити, щоб купити/замовити. Якщо ви пропонуєте купити телефон, так і пишіть у заголовку, а не щось на кшталт: «У мене є щось таке, від чого ти не зможеш відмовитися!». Якось так.

Порада 3. Продають ключі з плюсами

Настройка контекстной рекламы Google Нехай першими ключами будуть ті, які ближчі до продажу. Читайте приклад і вам стане зрозуміло.

Повертаємось до продажу телефону. Тут слова будуть такими:

+купити +телефон

+телефон +ціна

+телефон +інтернет +магазин

У цьому випадку значок «+» - оператор, який виконує свою роль в AdWords: якщо ця піктограма проставлена перед словом, це слово має бути в запиті користувача.

Дуже важливо не додавати високочастотні ключі до кампанії, поки не навчитеся всім премудростям контекстної реклами. Щоб стало зрозуміло: не потрібно додавати слово "телефон" до списку ключів. Здавалося б, слово одне, а бюджет зіллє на раз!

Порада 4. Мінус-слова

Настройка контекстной рекламы Adwords Важливий момент, про який не можна забувати. Ці слова як варти — вони відсівають порожні, нерелевантні переходи. Повернемося до продажу телефону та на його прикладі напишемо список мінус-слів:

-бу, -ремонт, -полагодити, -поломка, -несправність

Відзначимо, що якщо ключі, що продають, в AdWords захищені плюсами, то ми захищені від «порожніх» переходів на 80%.

Порада 5. Розширення оголошень

Це, як кажуть, марафет для звичних текстових оголошень. Завдяки розширенням ваші оголошення зможуть показувати: номер телефону + адресу + уточнення.

По-перше, використовуючи розширення, ви зробите ваші оголошення привабливішими, що спричинить підвищення клікабельності. А по-друге, отримавши високий показник CTR, ми підвищуємо показник якості, що тягне за собою підвищення статусу на аукціонах.

Звичайно, список порад можна продовжувати, але, повірте, дотримуючись цих п'яти, ви точно підвищите якість своїх рекламних оголошень.

Рекомендації щодо запуску КМС в AdWords

Советы по контекстной рекламе Тепер почнемо роздавати рекомендацію з налаштування КМС в Google.

Розділяйте у кампаніях види націлювання. Простіше кажучи, кожній кампанії має відповідати свій таргет: ключові слова, інтереси, місця розміщення тощо.

Через 2-4 тижні, коли буде якась історія, можна поєднувати найбільш ефективні.

  • Забороняйте показ рекламних оголошень на сайтах з агресивною тематикою для GDN кампаній.
  • Створіть та ведіть список сайтів, на яких ви забороняєте показ реклами.
  • Якщо ви робите високі ставки на рекламні кампанії GDN, відразу відключайте показ реклами внизу сторінки.
  • Використовуйте найбільшу кількість форматів об'яв. Не обмежуйтесь 2-3 найпопулярнішими форматами.

Запускаємо динамічні пошукові оголошення (ДПО)

Динамические объявления Медіаплан ДПО

Тут розрахунок зробити непросто, тому що не беруться до уваги ставки на окремі запити. Але оскільки прогноз потрібно зробити, зазвичай проставляється середня ціна за клік приблизно на 30% менше, ніж вартість пошукової реклами за ключами. Обсяги ключів у ДПО настільки великі, що прогнози, як правило, здійснюються.

ДПО порівняно з пошуком

ДПО мають кілька відмінних властивостей:

  • За допомогою таких оголошень можна охопити рідкісні запити, які зазвичай не спрацьовують у пошуку.
  • ДПО залучають велику кількість трафіку на сайт.
  • Вартість кліка, як правило, нижча за вартість звичайної пошукової реклами.
  • Простота в налаштуванні та запуску.
  • Це чудове рішення для сайтів із великим обсягом контенту.

А ось і ложка дьогтю:

  • Релевантність трафіку ДПО відносна. Якість поступається звичайному пошуку. Частково проблема вирішується за рахунок оптимізації контенту, але не факт, що проблема вирішиться.
  • Такі оголошення погано відпрацьовують із односторінковими сайтами чи сторінками сайту, куди потрібно зганяти трафік примусово.

Таргетинг на URL краще за інших

Виходячи з досвіду, можемо сказати, що найкращі результати були досягнуті при націленні на URL. Причому результат був кращим і за релевантністю трафіку, і за кількістю конверсій. Решта різновидів націлювання показує різкий контраст, та й нормальних результатів — жодного.

Аналіз ДПО за допомогою AdWords

ДПО добре аналізуються в інтерфейсі AdWords. Analyticsдає скупу інформацію в цьому напрямку. Детальну інформацію в AdWords можна отримати, зайшовши в «Ключові слова», потім у «Автоматичні цілі». Можна навіть дізнатися, при якому заголовку оголошення спрацювало.

Ставки

Тут важливо розуміти, що при роботі з ДПО трафік буде таким релевантним, як зі звичайними рекламними оголошеннями. Відповідно робити високі ставки не варто. Повірте, що навіть за невеликих ставок, ви отримаєте достатній обсяг трафіку, щоб виконати рекламні завдання.

5 порад тим, хто планує запускати відеокампанії в Adwords

Перш ніж запустити відеокампанію, добре подумайте, який результат ви очікуєте. Якщо вам потрібні конверсії, то відеокампанія – не найкраще рішення. Цей спосіб реклами підійде для того, щоб розповісти про бренд, так би мовити, охопити аудиторію. Можна просто протестувати, промацати грунт. У будь-якому випадку під час запуску відеокампанії потрібно бути готовим до будь-якого повороту подій.

  1. Вникніть у різницю між кампаніями nDisplay та InStream, і InSearch всередині кампанії InDisplay — різниця у вартості значна. Якщо розділити кампанії, управління налаштуваннями та бюджетом стає більш гнучким.
  2. Уникайте різниці між показами на GDN і YouTube. Часто якість ресурсів на GDN не влаштовує рекламодавців. Пов'язано це часто з накруткою переглядів.
  3. Не забудьте встановити частоту показів. Поставтеся з розумінням до своїх потенційних користувачів - встановіть частоту показу преролу. Обмежтеся частотою не більше 2 разів на тиждень на одного унікального користувача.
  4. Встановіть таргет не за інтересами, а за місцями розміщення. Просто повірте нашому досвіду, і ви будете здивовані, коли побачите у звіті, що показник за місцями розміщення буде вищим, ніж за інтересами. Навіть незважаючи на те, що за інтересами зазвичай відсоток оглядів більший.

А глянувши на звіт уважніше, стане ясно, що причиною високих показників огляду ролика є те, що це перегляди, швидше за все, дітей, яким батьки включили ролик на YouTube. І тепер стає зрозумілим, що, звичайно, юні глядачі не пропустили рекламу, вони переглянули її «від і до».

  1. Використовуйте відеокамери оверлів, в яких є заклик до дії. Так можна збільшити можливість переходів. Оверлей буде видно також і під час перегляду відео на каналі.

І ще 5 порад щодо запуску рекламної кампанії для мобільної версії

Реклама Youtube Відразу обмовимося, що найчастіше найменшу ціну за клік дає саме AdWords .

  1. Не полінуйтеся та протестуйте програму, яку збираєтеся рекламувати для тих чи інших пристроїв. Якщо воно працює погано, то, відповідно, немає сенсу таргетувати за ними.
  2. Найкраще не лише сегментувати рекламу за ключами, а й створювати РК за близькими за тематикою додатками, за інтересами і т.д.
  3. Те саме проробляємо з банерами та оголошеннями. Заклики, зображення, кольори кнопок — згодом мають залишитися найефективнішими. Щоразу продумуйте, як користувач зреагує на ту чи іншу рекламу, які емоції переживає, як прокоментує.
  4. Продумуйте варіанти адаптації рекламного ролика залежно типу аудиторії. Напевно, не варто нагадувати, що жінки та чоловіки відрізняються сприйняттям тієї чи іншої інформації. Адаптувавши ролик під жінок та чоловіків окремо, можна збільшити ефективність від показу ролика на 30
  5. Фільтруйте тематики та майданчики, виключайте невідповідні. Те, що підійде для показу геймерам, не підійде домогосподаркам. Це допоможе підвищити якість аудиторії.

Дякую всім, хто протримався з нами до кінця статті. Зовсім скоро ви побачите другу частину, де зможете прочитати про запуск РК в Директі, ремаркетинг в пошуку Google, звичайний КМС-ремаркетинг. І, звичайно, ми розповімо, як усе це аналізувати в Analytics.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019