Процес створення сайтів трудомісткий, але цікавий

14.01.2011

Процес створення сайтів можна поділити на кілька етапів. Дотримання кожного з них має неабияке значення для ефективного результату. А саме для створення сайтів, які якісно виконують функції з реклами, просування торгової марки, її товарів чи послуг, забезпечення клієнтів, партнерів максимально повною інформацією.

Отже, процес створення сайтів складається з наступних етапів:

1. Планування
Насамперед необхідно чітко визначитися з цілями та завданнями, які має виконувати сайт. На даному етапі аналізується цільова аудиторія, сайти конкурентів, щоб розробити сайт, який буде вигідно від них відрізнятись. Для цього необхідне тісне спілкування із замовником, уточнення деталей, побажань.

2. Проектування
Продумується структура сайту, бази даних, визначаються вимоги до інтерфейсу сайту, інформаційного наповнення, дизайну. Складається документація, технічне завдання.

3. Розробка макету дизайну
На цьому етапі дизайнер розробляє попередній макет згідно із затвердженим технічним завданням. Відповідно до зауважень замовника макет допрацьовується до завершеного вигляду.

4. HTML-CSS верстка
Затверджений макет ріжеться у Photoshop і верстається в HTML.

5. Програмування та встановлення cms
Програмісти втілюють у життя побажання замовника щодо створення сайту вже програмними засобами. На цьому етапі реалізується весь функціонал сайту згідно з технічним завданням.

6. Наповнення контентом
Наступний етап роботи над сайтом - це наповнення його необхідною тематичною інформацією. Дуже важливим є якісний копірайтинг, при цьому всі текстові та графічні елементи повинні відповідати загальній концепції ресурсу. За бажанням наповненням сайту інформацією та подальшим її редагуванням та оновленням може займатися власник сайту самостійно.

7. Тестування
Процес створення сайтів передбачає такий найважливіший етап, як тестування, яким часто нехтують, що згодом може негативно вплинути на результат роботи.

8. Розміщення сайту в Інтернеті
Сайт готовий, тепер підбирається доменне ім'я сайту, хостинг для розміщення в Інтернеті.

9. Просування сайту, реклама в Інтернеті
Коли роботи зі створення сайту завершено, необхідно залучити відвідувачів. Для цього проводиться комплекс робіт з оптимізації та просування (розкручування) сайту в пошукових системах, а також рекламні кампанії в Інтернеті.


Розвиток сайту
Після створення сайту робота з ним не завершується. Сайтам необхідний розвиток та увага. Їх необхідно періодично оновлювати: вчасно додавати новини, оновлювати ціни, інформувати про спецпропозиції та акції. Все це необхідно здійснювати для підтримки інтересу до сайту у існуючих клієнтів та залучення нових відвідувачів.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019