Професійний сленг веб-майстрів

10.04.2013
Профессиональный сленг веб-мастеров

У сфері інформаційних технологій існує своя універсальна мова, складовими якої є різні слівця, абревіатури, фрази англійського походження. Цей набір слів цілком замінює існуючі терміни та позначення у професійних колах.

Сьогодні поговоримо про сленґ веб-майстрів. Спілкуючись між собою, веб-фахівці добре розуміють один одного, вживаючи у своїй промові сленгові слова. Звичайним користувачам комп'ютера та інтернету ця мова може здатися незрозумілою і, можливо, трохи дивною. Значення того чи іншого терміну, що вживається у світі будови та розкручування сайтів, можна дізнатися, подивившись у словник web-сленгу. Такі словники зараз не рідкість. Існує безліч ресурсів, на яких їх можна знайти.

Хотілося б перерахувати деякі сленгові слівця, які можна почути у нашій веб-студії під час робочого процесу.

Баг (від англ. bug - жук) – помилка у програмі чи системі.

Баг

Милиця – це засіб, за допомогою якого можна швидко додати недостатній функціонал, а також виправити помилки замість того, щоб належним чином підійти до вирішення проблеми.

Гума - сайт, що тягнеться по ширині монітора.

Вуха - фон сайту, що заповнює монітор при фіксованій ширині контенту.

Кропнути – дієслово, утворене від англійського слова crop, що в перекладі означає «обрізати».

СДЛ – нехитра абревіатура, що означає «Сайт для людей». Сама назва каже за себе. Сайт орієнтований на користувачів, наповнений цікавим контентом, має високу відвідуваність.

Серп (від англ. Search Engine Result Page – SERP) – сторінка пошукової видачі результатів пошукової системи.

Фідбек (від англ. feedback - зворотний зв'язок) - відгук, реакція у відповідь на будь-яку дію, наприклад, зворотний зв'язок з відвідувачами сайту.

Двигун – це система управління змістом сайтом, наприклад WordPress.

ПС – пошукова система (Яндекс, Google).

ГС - (абревіатура слова "говносайт") – низькоякісний сайт, створений з метою заробітку на всіляких біржах, партнерських програмах та контекстній рекламі. ГС є повною протилежністю СДЛ.

Футер (від англ. footer – нижній колонтитул) – «підвал» сайту. Нижня частина сайту, де зазвичай розміщена технічна інформація.

Хедер (від англ. header – заголовок) – «шапка» сайту. Верхня частина сайту, в якій зазвичай розміщено логотип та головні кнопки навігації.

Сайдбар (від англ. sidebar – бічна панель) – це панель, яка відокремлена від інших елементів. Найчастіше вона містить посилання, навігаційне меню, списки категорій, різноманітні рейтинги, лічильники відвідуваності, контекстну та інші види реклами.

На робочому місці за допомогою сленгових слів можна швидше пояснювати свої думки. Колеги без проблем все зрозуміють. Сленг є невід'ємною частиною професійного життя кожного веб-майстра. Використовуючи сленгові вирази, не варто забувати рідну мову. Якщо поступово почати вживати всякі цікаві слівця з професійної діяльності у звичайному житті, можна забути про російську мову, адже вона дуже гарна.

Веселая беседа веб-мастеров

Сленг веб-майстрів багатий і складається з багатьох термінів, про які не було згадано в цій статті. Словник веб-сленгу, безумовно, поповнюватиметься новим змістом, т.к. час не стоїть на місці. З'являються нові ідеї, створюються нові технології, разом із чим зростає і термінологія.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019