Рекомендації щодо налаштування рекламної кампанії у Facebook

20.10.2015

Налаштування реклами Facebook

Безліч рекламних кампаній у соціальних мережах (далі РК) створюються збільшення чисельності аудиторії. Мати групу (представництво) у Facebook, звичайно ж, потрібно, тим більше що ця соцмережа, по-перше, заточена під РК краще за інших, по-друге, має чисельність аудиторії більше, ніж будь-який інший соціальний майданчик.

Але для того, щоб весь функціонал працював на вас, потрібно розуміти принцип роботи та правила його використання. Хотілося б зупинитися у тому, як уникнути поширених помилок під час РК.

Нам потрібно багато шанувальників!

Шанувальники

Ваша компанія має клієнтів. А шанувальниками обзаводяться знаменитості. Найчастіше, на жаль, на це витрачається левова частка бюджету. А що зрештою? Порожня трата грошей на такі ж порожні кліки.

Перш ніж запустити РК, визначтеся з пріоритетною метою. Звідси і вибираємо спосіб оплати. Facebook пропонує зробити це трьома способами:

  • CPС
  • CPM
  • oCPM

Пояснимо кожен із них:

CPС – плата за клік (Cost per click). Невміла робота з цією опцією здатна розорити навіть найроздутіший бюджет. Користуючись платою за клік, ви платитимете за кожне натискання в області рекламного оголошення. Це, як правило, приводить недосвідченого рекламодавця в замішання: кліки є, бюджет поступово «тане», а конверсія все ще прагне нульового показника. У планах Facebook найближчим часом оптимізувати опцію, прив'язавши оплату за кліки до цілей РК. Враховуватимуться кліки з наступним переглядом сторінки, а також переходи по кнопках із закликами («Підписатися на канал», «Участь у розсилання» тощо), переходи з подальшим переглядом відео, з наступним встановленням ПЗ і т.д.

CPМ – плата показ (Cost per mille). Якщо ви плануєте тільки підвищення впізнаваності бренду, цей варіант найоптимальніший. Оплата знімається за тисячу показів. CPM навряд чи дасть наплив відвідувачів. Наголосимо ще раз, що цей спосіб хороший, якщо ви орієнтовані на підвищення впізнаваності бренду, а не зростання відвідуваності сайту.

оCPM – оптимізований CPM. Якщо вам не вистачає досвіду в закупівлі реклами або навпаки, ви надто досвідчені в цьому питанні, така опція буде найкращою. Вона обрана за умовчанням ще етапі планування РК. Від вас потрібно вказати максимальний ліміт, який ви готові платити за дію користувача, а алгоритм соцмережі сам вибере оптимальну стратегію витрат.

Також великим плюсом є можливість налаштування кампаній практично під будь-які цілі РК, неважливо, це буде перехід користувача на цільову сторінку, або збільшення охоплення аудиторії та її залучення. Якщо ваша мета – зростання відвідуваності ресурсу, цей інструмент буде оптимальним варіантом.

Ніколи не потрібно пускати на самоплив рекламну кампанію. Ретельно все сплануйте. Визначтеся з бюджетом і намагайтеся не виходити за його рамки.

Пам'ятайте, що поки що дохід від реклами перевищує витрати на неї – реклама працює. При цьому не має значення, скільки лайків, або шанувальників вона вам принесе. Використовуючи опцію оCPM, ви відразу позначите свій ліміт і тоді можна не переживати, що ви вийдете за межі бюджету. Можна почати з невеликої суми та поступово, нарощуйте її, прагнучи до встановленого значення.

Цільова аудиторія

Безліч провалів РК, що проводяться у Facebook – результат незнання цільової аудиторії. Не маючи чіткого уявлення своїх клієнтів, ми показуємо рекламу не тим, кого вона реально могла б зацікавити.

Custom Audiences – найкращий на сьогоднішній день інструмент, що має опцію націлення. Якщо вам доступна інформація про ваших відвідувачів (ID користувачів, номери телефонів, e-mail адреси тощо), ви легко отримаєте доступ саме до своєї цільової аудиторії.

Розширити базу націлювання ви зможете, скориставшись інструментами Lookalike Audiences та Audience Insights. Ці опції нададуть інформацію про схожу аудиторію та їх демографічні дані. Не приділяючи належної уваги націлення, ви можете не отримати бажаного результату.

Непривабливий дизайн оголошення

ugly design

Розробляйте дизайн рекламного оголошення, враховуючи інтереси та смаки цільової аудиторії. Оголошення не повинні відштовхувати своїм дизайнерським рішенням. Вони повинні, навпаки, привертати увагу, мати відмінне інформаційне та графічне наповнення, мати явний заклик до дії. Створюйте яскраві та помітні публікації, орієнтуйте їх на конкретних покупців.

Формат

Не менш важливий момент – місце, де показуватиметься оголошення. Місце, яке найбільше користується увагою – стрічка користувача. За допомогою нативної реклами у стрічці можна непогано «вирости» за кількістю лідів та продажів. Менш популярна реклама в мобільних додатках і відображається у правій колонці. Зате для ретаргетингу це оптимальний варіант, та й коштує дешевше.

Стрічка новин у мобільній версії добре підходить для реклами додатків.

Не забуваємо тестувати

Тестування

Не варто наївно вважати, що включивши показ об'яв можна розслабитися і чекати, коли народ повалить. Щоб реклама працювала, а не «з'їдала» даремно бюджет, її треба контролювати. Алгоритм Facebook вибудовує свою роботу з РК наступним чином: створюється оголошення, тестується, під час тестування знову-таки вносяться корективи. Таким чином, процес «зміна-тестування-зміна» може тривати до безкінечності. Головне не зупинятися, змінювати дизайн оголошення, дивитися, що подобається користувачеві та намагатися максимально підлаштовуватися під нього.

Для отримання результату потрібно постійно працювати. Але, повірте, витрачені зусилля того коштуватимуть. Особливо коли ви побачите результат.

Також тестування необхідне для того, щоб переконатися, що Facebook є відповідним інструментом для реклами вашого продукту. Адже може виявитись і навпаки. Слід враховувати, що реклама, розміщена у соцмережах, не працює так само ефективно, як у AdWords.

Як не «вилетіти в трубу» рекламуючись у Facebook

Якщо десь в інтернеті вам зустрінеться повідомлення на кшталт «реклама у Facebook Ads не працює», найімовірніше, автор зробив одну або кілька помилок з тих, що описувалися вище.

Якщо ви плануєте рекламуватись у соціальних медіа, вирішите, який саме результат вам потрібен. З'ясуйте, що собою являє ваша аудиторія. Визначтеся із сумою бюджету. Враховуючи сказане вище і розуміючи, як працюють механізми реклами в соцмережах, ви зможете за саму невелику суму вичавити максимум з РК.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019