Розробка дизайну сайту та вплив кольору на людину

17.02.2011

Розробка дизайну сайту — це насамперед грамотний підбір колірних рішень майбутнього дизайну. Це дуже важливий етап, оскільки колір це перше, на що ми реагуємо. Колір, часто володіючи сильним психологічним впливом, підсвідомо впливає на наш вибір, а у разі розробки дизайну викликає бажання повертатися на ресурс і скористатися пропонованими на ньому послугами або товарами.

Ті або інші кольори по-різному впливають на наш емоційний та фізичний стан. Вони можуть викликати як позитивні, і негативні емоції. Саме тому розробку дизайну сайту необхідно здійснювати з розумінням того, що колір є потужним маркетинговим інструментом.

Не секрет, що рішення купити товар чи послугу людина приймає під впливом правильно підібраного кольору. Дизайнер, який вміє керувати кольором та розуміє, як кольори впливають на емоції та відчуття людей, здатний розробити по-справжньому успішний дизайн веб-сайту, який справить правильне враження на користувача у перший же його візит.

Щоб допомогти вам правильно орієнтуватися у світі колірних рішень, хочемо нагадати про значення та властивості основних кольорів:

Червоний поза конкуренцією найяскравіший, що привертає увагу колір. Він активний, енергійний, агресивний. Асоціюється із вогнем, пристрастю, життям, активністю. Він може, як дратувати, так і збуджувати, він здатний надати сили, а може викликати стурбованість. Кожна людина по-різному сприймає червоний колір. У дизайні сайту краще використовувати червоний колір з холодними відтінками (блакитний, зелений і т.д.).

Помаранчевий сприяє рятуванню від неприємних емоцій, допомагає у спілкуванні, надає життєрадісності. Перебуваючи між червоним і жовтим квітами, помаранчевий має їх властивості.

Жовтий , звичайно, колір сонця, веселощів, легкості та свободи. Покращує тонус людини, сприяє покращенню настрою, допомагає приймати нові ідеї. Сайт з використанням жовтого кольору викликає невимушеність та легкість у відвідувачів.

Синій – спокійний та розсудливий колір. Викликає почуття надійності та стабільності. Допомагає зосередитися та реалізувати свої ідеї. Не втомлює очі. У дизайні сайту рекомендується комбінувати синій колір з іншими більш нейтральними відтінками.

Блакитний - колір щирості та умиротворення. Надає креативності веб-сайту, допомагає швидко звикнути до змін.

Зелений - найближчий до природи колір. Містить у собі гармонію, доброту, природність. Має розслаблюючий ефект.

Сірий – нейтральний та вільний колір. Не викликає сильних емоційних реакцій. Він гідний, холодний та формальний.

Чорний асоціюється з таємницею, консерватизмом. Вселяє повагу і обдаровує людину почуттям власної гідності та влади.

Під час розробки дизайну сайту слід брати до уваги всі нюанси, щоб забезпечити відвідувачам максимально комфортне перебування на вашому сайті. Грамотно підібране колірне рішення створить сприятливу атмосферу, легко спонукає відвідувачів до певних дій або викличе у них необхідні вам враження та мотиви.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019