Розробка концепції сайту

24.03.2011

Сьогодні вже не виникає питань для чого потрібне створення сайту. Сучасні тенденції розвитку бізнесу не залишають сумнівів щодо необхідності веб-сайту для повноцінної діяльності кожної компанії. Але що потрібне для організації грамотного проекту і як це зробити?

Розробка концепції сайту – це перший крок у роботі над сайтом, це визначення цілей та завдань, які він має вирішувати. Цілі і завдання можуть бути різними, наприклад, просування нової лінії продукції на ринку, формування іміджу компанії, позиціонування її як лідера ринку, збільшення продажів, пошук нових клієнтів і партнерів, підтримка існуючих і багато іншого.

Необхідно чітко визначити, які саме послуги, товари тощо. представлятиме сайт. Важливо правильно визначити коло цільової аудиторії: вік, регіон проживання, інтереси. Наприклад, сайти, розраховані на молодіжну аудиторію, багато в чому відрізнятимуться від проектів, створених для професіоналів якогось напряму. Під час розробки концепції враховуються як особливості цільової аудиторії та її характер, а й конкурентні переваги компанії.

Також розробка концепції сайту передбачає продумування та узгодження дизайну сайту, його структури, змісту, можливостей, функціоналу, способів подальшої роботи з ресурсом (наприклад, розробка системи керування контентом сайту). Тільки відповівши на всі питання щодо цілей та завдань сайту, визначення його вартості, можна знайти найбільш оптимальне рішення для успішної реалізації поставлених завдань та переходити до укладання договору, складання графіка робіт із створення сайту.

Концепцію інтернет-проекту можна назвати основним документом, згідно з яким ведуться роботи над сайтом: розробка, оптимізація, просування (розкрутка) та його подальший розвиток.

Розробка концепції сайту - це ідея, що виражає індивідуальність проекту, що підкреслює його характерні риси, особливості та переваги. Інтернет наповнений ресурсами, які не несуть у собі яскравості та оригінальності.

У студії Webakula для кожного проекту розробляється індивідуальна концепція, яка дає змогу досягти максимально ефективного результату. Другого такого сайту у мережі ви не знайдете.

Професійно підібрана ідея здатна підказати користувачам інтуїтивно, чому вони повинні приходити на ваш сайт і повертатися на нього знову і знову.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019