Розробка сайту: успішний web-дизайн або як досягти мети

02.03.2011
web-design

Розробка дизайну починається з web-дизайну , який має відображати головну концепцію компанії. Дуже важливо розробити оригінальний дизайн, що запам'ятовується. Потенційні клієнти заходять на веб-сайт, а у вас є всього кілька секунд, щоб заволодіти їхньою увагою, викликати бажання залишитися на сайті, повертатися на нього і скористатися вашими послугами, придбати товар і стати вашим постійним клієнтом.

Професійна розробка сайту неможлива без успішного веб-дизайну . У цьому розробка успішного дизайну передбачає участь клієнта. Клієнт знає свою цільову аудиторію, розуміє потреби своїх замовників. Дизайнер у свою чергу має необхідні теоретичні та практичні знання, щоб все це реалізувати в дизайні.

При цьому клієнту недостатньо сказати: «Зробіть мені красивий сайт», адже поняття про красу індивідуальне для кожного, тому важливо для клієнта чітко позначити свої побажання для дизайнера.

Розробка сайту та web-дизайн, на що варто звернути увагу:

1. Проста та зрозуміла навігація.
Відвідувачі ресурсу зазвичай шукають щось конкретне і не витрачатимуть багато часу на пошук необхідної інформації. Тому чим простіше і швидше її можна знайти, тим більша ймовірність, що ваш сайт буде відвідуваним та ефективним.

2. Унікальність.
Дизайн не повинен бути схожим як дві краплі води на сайти конкурентів. Адже одними з основних завдань веб-дизайну є оригінальність, унікальність, на відміну від інших ресурсів в Інтернеті.

3. Ретельно підібрана кольорова гама.
Несмачний, негармонійний web-дизайн не просто не зможе утримати увагу відвідувача сайту, а й відштовхне його назавжди.

4. Орієнтація на цільову аудиторію.
Кожна послуга чи продукт має цільову аудиторію. Це ті люди, для яких ви створюєте сайт, на чиї відвідування розраховуєте. Саме тому, наприклад, у створенні бізнес-сайтів використовується стриманий web-дизайн , здатний підкреслити солідність та надійність компанії. А тематичні жіночі сайти найчастіше оформлені у пастельно-рожевій гамі із застосуванням квіткових візерунків.

Підсумовуючи, можна сказати, що гарний дизайн інтернет-ресурсу - це гарний, сучасний, унікальний дизайн з інтуїтивно зрозумілою навігацією, що відповідає фірмовому стилю компанії та її довгостроковим завданням. При цьому важливо враховувати, що дизайн у жодному разі не повинен відволікати відвідувачів від представленої на сайті інформації.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019