Сайти з відео: за та проти

01.07.2014

Сайты с видео за и против

Ми неодноразово твердили: «Відео – це тренд». Нам повторюють і результати недавніх опитувань: 78% користувачів використовують інтернет для пошуку відеоконтенту. То чому б не дати публіці те, що вона просить? Тому що скрізь і всюди є обмеження, специфічні особливості, фішки та секрети, особливо якщо справа стосується відео фонів.

Тандем відео та веб-дизайну

Відео – ідеальний спосіб захопити, зацікавити та зацікавити відвідувача сайту. На вітчизняних просторах цей прийом поки не встиг приїстися користувачам, а тому сприймається як щось свіже, модне та неординарне.

Найчастіше ролики використовуються як:

  • реклами чи промо на головній сторінці сайту;
  • додаткову демонстрацію товару;
  • як відео фону.

З першими двома пунктами все більш-менш зрозуміло, при грамотному використанні вони не принесуть шкоди сайту або зручності користувача - у них практично немає недоліків. Звичайно, не кожному бізнесу життєво необхідні відео, але навіть банку або ріелторській компанії не завадить парочка коротких і яскравих роликів, що оповідають про принципи роботи компанії, конкурентні переваги, види послуг або акційні пропозиції. Про застосування розгорнутого на весь екран ролика як фон поговоримо окремо і більш докладно.

ЗА використання відео фонів

  1. Індивідуальність. Так, без відео сайт не стане бляклим і безликим, але якщо й робити таке тло, то цілком відповідний сфері діяльності компанії, що розкриває самобутність бренду та унікальність продукту. Використовуючи потенціал ролика максимум, можна досягти вражаючих результатів. Відео, як і звичні слайдери, може включати рекламні елементи, детальну та незвичайну демонстрацію товару чи послуги. Якісний, продуманий ролик, безперечно, позитивно вплине на рішення відвідувача сайту про купівлю продукції. На сайті компанії, яка займається проектуванням і встановленням басейнів відео з людьми, що пірнають у воду, виглядає органічно і доречно - http://leidgens-piscines.be/ . Відео фони надають сайту індивідуальність
  2. Динаміка. Рух – захоплюючий візуальний ефект, що надає сайту інтерактивності. Наприклад, французька галерея сучасного мистецтва показує художників за роботою. Сайты с видео фоном динамичны
  3. Збільшення інтересу відвідувачів. Відео фон захоплює користувача і на споглядання сайту йде набагато більше часу, що в свою чергу припаде до смаку пошукачам і відгукнеться поліпшенням ранжирування ресурсу. Ролики зазвичай каталізують цікавість відвідувача сайту. Модний та незвичайний прийом зазвичай свідчить про те, що сайт сучасний, цікавий, якісний і вартий того, щоб вивчити його докладніше. На деяких сайтах можна зустріти індивідуальні відео фони для кожного розділу - http://www.laquadra.tv/ . Видео фон увеличивает интерес посетителей сайта

ПРОТИ відео фонів

  1. Особливі вимоги до відео. Сайт повинен і швидко завантажуватися, і виглядати привабливо - часом знайти золоту середину непросто навіть без відео як тло. Розмір ролика має велике значення, чим він більший, тим повільніше працює ресурс.
  2. Специфічна навігація та структура. Для сайтів із відео необхідно розробляти зрозумілу та просту навігацію. Перевантажений і заплутаний ресурс, хоч би яким привабливим він був, навряд чи порадує відвідувача.
  3. Ідеальне розташування контенту. Відео в окремих випадках може заволодіти увагою користувача на стільки, що решта змісту сайту відійде на другий план. Щоб уникнути такого неприємного казусу, слід врахувати розмір і колір друкарні, грамотно розмістити контент.

Звертайте увагу доречність, а чи не на затребуваність тренду. Пам'ятайте, що якість ресурсу залежить не лише від талановитих дизайнерів та компетентних розробників, а й від якості вихідних матеріалів, які надає замовник.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019