Що таке створення якісних сайтів?

05.04.2011

Сьогодні, коли Інтернет став частиною нашого повсякденного життя, складно розвивати будь-який бізнес без власного сайту. Але вже не так важливо просто мати сайт. Розробка якісного сайту – про це потрібно подбати вже сьогодні.

Але що таке якісний сайт ? Яким він має бути і які функції повинен виконувати? Загалом такий сайт має бути інформативним, ненав'язливим, приємним візуально та зручним для користувача.

Що потрібно для розробки якісних сайтів?

  • Унікальний, якісний контент.
  • Дизайн сайту.
  • Зручність користування (юзабіліті).
  • Верстка.
  • Регулярна робота із сайтом.

Насамперед, це актуальна, грамотно подана інформація на сайті. Це не тільки інформація про компанію, її товари або послуги, можливість зворотного зв'язку з клієнтами, орієнтація на цільовий сегмент ринку, але й правильно підібрані шрифти та кольорова гама, яка дозволяє легко читати текст, швидко знаходити і виділяти необхідне. Крім цього, контент – це тематичні, захоплюючі та якісні фотографії, картинки, відео, аудіо.

Розробка якісних сайтів неможлива без якісного дизайну. Такий дизайн не повинен заважати відволікати відвідувача на сайті. Навпаки, він повинен допомагати правильно сприймати інформацію і приймати рішення на користь компанії-власника сайту. Ресурс не повинен містити того, що перешкоджає швидкому завантаженню та зручній передачі інформації. Крім цього, важливо подбати про те, щоб дизайн не дозволив сайту загубитися в масі подібних. Авторський дизайн, оригінальні рішення, відмова від шаблонів – ознаки якісного сайту.

Для того, щоб веб-сайт якісно виконував свої функції, він повинен бути не тільки інформативним, красивим, але й зручним. Користувач, який вперше відвідав ресурс, не повинен довго шукати будь-якої інформації, все необхідне має бути доступне в два-три кліки. Проста навігація по сайту, швидке завантаження сторінок, цілодобовий доступ – все це важливо дотримуватись, щоб користувач не пішов у пошуках зручнішого ресурсу.

Грамотно зверстаний сайт має зручні навігаційні властивості, які дозволяють інтуїтивно і легко переміщатися по ресурсу. Важливим моментом є також коректне відображення у всіх популярних браузерах, компактний, валідний код і мала вага. Така верстка дозволяє не тільки збільшити швидкість завантаження, але й сприяє знаходженню сайту на лідируючих позиціях у видачі пошукових систем.

Мало розробити сайт, потрібно його підтримувати, розвивати. Ресурс має бути завжди корисним, цікавим користувачам, а значить відвідуємо. Для цього на сайт встановлюється функціональний і в той же час простий інструмент для керування сайтом - система управління вмістом сайту (CMS), яка дозволяє додавати новини на сайт, фотографії, інформацію про товари (послуги), файли різних розширень, зокрема прайс- листи.

Все це допомагає створювати якісні сайти.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019