Стабільний реліз Google chrome 12

09.06.2011

Компанія Google випустила реліз web-браузера Chrome 12, доступний для платформ Linux, MacOS X та Windows. Браузер побудований на кодовій базі вільного проекту Chromium і відрізняється використанням логотипів Google, наявністю системи надсилання повідомлень у разі краху, системою автоматичного встановлення оновлень і передачею при пошуку RLZ-параметрів.

Ключові зміни в Google chrome 12

  • Підтримка апаратної акселерації під час виконання 3D-трансформацій через CSS;
  • новий режим захисту від завантаження шкідливих файлів;
  • Можливість очищення Flash Cookie, використовуючи стандартний інтерфейс браузера;
  • Підтримка запуску web-додатка з адресного рядка Omnibox на ім'я;
  • Інтеграція опцій синхронізації у нові сторінки налаштувань;
  • Поліпшена підтримка систем екранного читання;
  • Припинення підтримки технології Google Gears, яка була визнана застарілою у 2009 році після рішення Google щодо використання стандартних HTML5-механізмів для розробки web-додатків, здатних працювати у offline.

Одночасно оголошено про виправлення 14 помилок у безпеці, з яких 5 вразливостей позначені як небезпечні, 6 – помірні та 3 – незначні. Серед уразливостей не відмічено критичних проблем, які б дозволили обійти всі рівні захисту браузера. Подробиці з детальним описом уразливостей доступні лише зареєстрованим розробникам проекту Chromium. У рамках програми виплати грошової винагороди за виявлення вразливостей для поточного релізу компанія Google виплатила дослідникам безпеки 9970 доларів США (одна премія 3133 $, одна премія 2000 $, одна премія 1337 $, 3 премії по 1000 $ і одна премія 500 $).

Завантажити Google chrome 12 можна тут

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019