Стилі дизайну сайтів: частина п'ята - сайти у стилі гранж

30.08.2011
grunge

Стиль гранж - протест гламуру, ідеальній холодній красі та несправжньому. Сплеск популярності стилю гранж припав після поширення т.зв. стилю web 2.0, який відрізнявся особливою гладкістю градієнтів, чіткістю форм, акуратних тіней та неприродних відблисків. Гранж був протилежністю вилизаного web 2.0. Брудний, навмисне неохайний, що викликає, що дає можливість виділитися серед яскравої, але вже одноманітної маси чистеньких сайтів. Зараз гранж не такий популярний, але так само цікавий. Багато гранжових сайтів тяжіють до ретро, але всі відрізняються особливою недбалістю і більшою свободою.

Давайте розбиратися як досягти гранжового стилю.

Колір та текстура

Приглушені кольори, сіруваті, бежеві, зелені та коричневі. Дуже часто чорний, яскраві кольори замінюються більш натуральними – бордовим, темно-жовтогарячим, пісковим. У всіх гранжових сайтах є текстура - брудні стіни, нерівності, потертості, старий папір і т.д. Нижче наведено приклади колірних схем і текстур гранжових сайтів.

колір у веб дизайні

The Energy cell

гранж у веб дизайні

Bush theatre

стиль гранж

Garynock

грандж

Exptypo

grunge

Деталі та шрифти

Гранж дуже любить деталі. Це може бути шматочки паперу, скріпки, стікери, полароїдні знімки, шматочки скотчу, загалом все що ви викинули б або склали в далеку скриньку знадобиться для створення гранжового стилю. Гранжевий шрифт має бути потертим, шорстким, може бути нерівним або взагалі написаним від руки. Дивимося приклади

Edgepointchurch

63

Not your average joe

гранж

Soma communities

гранж у Інтернеті

Lake crackenback

grunge site

Team green adventures

grunge sites

Mind twitch

grunge design site

Як я говорила вище, гранж не такий популярний зараз, але швидше за все гранж повернеться до нас через якийсь час, тому не варто його скидати з позицій.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019