Стилі дизайну сайтів: частина сьома - Web 2.0

11.10.2011
стиль веб 2.0

"Про кохання чимало пісень складено, я заспіваю тобі заспіваю ще одну..." або ще раз про Web 2.0. Стиль Web 2.0 з'явився в 2004 році, причому Web 2.0 не є лише стилем у веб-дизайні, цей термін характеризує комплексний підхід до створення, структури та роботи загалом інтернет-ресурсу. Статей про цей стиль існує безліч і знайти інформацію в мережі нескладно. Тому я не докладно описуватиму цей стиль, а просто коротко перерахую його особливості та наведу приклади сайтів. Хочу відзначити, що чистого прояву такого стилю в дизайні сайтів мало, як минуло вже 7 років!

У 2007 році заговорили про web 3.0, але знову ж таки, не як про стиль у веб-дизайні, а про зміну принципів подачі інформації. Взагалі, мій погляд, спроби назвати певним однозначним терміном стадію розвитку мережі, річ безглузда. Отже, складові стилю Web 2.0:
  • закруглені кути та округлі форми;
  • об'єкти з тінню;
  • ніжний градієнт;
  • великі шрифти без засічок;
  • підвал (footer);
  • лаковані або скляні елементи інтерфейсу.
Дивимося нечисленні приклади сайтів і відзначаємо для себе, що чистий стиль web 2.0 використовувати не варто, якщо ви хочете створити стильний і сучасний дизайн сайту. Найкраще використовувати окремі елементи цього стилю у поєднанні з іншими напрямками у дизайні сайтів. Важливо пам'ятати, що створення сайтів тепер не тільки красивий градієнт, але в першу чергу зручність використання, інтерфейс вашого сайту повинен підлаштовуватися під зростаючу кількість мобільних пристроїв, різноманітності моніторів і т.д. Vimeo web 2.0 Fluid theme demo веб 2.0 Kyan стиль веб 2.0 Blinksale web 2.0 Inkd сайт у стилі web 2.0 Ця стаття закінчує цикл статей про більш-менш чіткі стилі веб-дизайну. У наступній статті я наведу приклади всіх вище перерахованих стилів сайтів з короткими з аналізом використаних у них графічних прийомів. Сподіваюся, мої статті допомогли вам трохи розібратися у стилях сайтів та розширити свої знання. Насамкінець хочу сказати, що ви можете поєднувати стилі на свій розсуд, черпати натхнення можна звідусіль. Мода, архітектура, природні ландшафти, музика, все це допоможе створювати вам цікаві, красиві сайти та зручні сайти.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019