Стилі дизайну сайтів: частина третя – мінімалізм

29.08.2011
minimalist

Гарний дизайн видно відразу. Відмінний дизайн непомітний (Спарано). Мінімалізм зустрічається в мистецтві, архітектурі, моді, літературі ect., і звичайно ж і в веб-дизайні. Причому цей стиль зайняв серйозну позицію і з кожним роком все більше приваблює шанувальників. У чому секрет популярності цього стилю? Сьогодні ми розбиратимемося в цьому питанні, як завжди з прикладами чудових сайтів. Можливо, ви помітили, що я не наводжу в прикладах сайти з уанету та рунету, це не говорить про те, що у нас немає хороших сайтів, але все ж таки вітчизняний веб-дизайн трохи відстає, втім, за цю репліку мене можуть зловити і катувати шанувальники Татянича, якому, до речі, я планую присвятити окрему статтю.

Мінімалізм - стиль у дизайні представлений у найпростішому вигляді, без зайвих елементів, достатку кольору, форми та текстури. Метою мінімалізму є прагнення позбавитися всього зайвого і надати дизайну максимальну функціональність. Візуально мінімалістичний дизайн повинен донести до користувача основну ідею сайту, створити спокійну атмосферу, але не створювати відчуття недоробленості роботи і порожнечі . У більшості сайтів є багато шуму і сміття - різноманітні гаджети, що вказують погоду, час, курси валют, реклама і т.д. Все це створює в голові користувача суцільну мозаїку і мінімалістичний сайт може стати для нього приємним заспокійливим місцем, де все зрозуміло і не потрібно напружуватися. Скажу відразу, що іноді сеошникам може бути важко оптимізувати такий сайт через відсутність місця розміщення сео-текстів т.к. ні для кого не секрет, що для користувача вони не несуть ніякого смислового навантаження, але при бажанні можна добре сховати сео-текст і ми це вміємо робити.

Як досягти мінімалізму?

Мінімізуємо вміст.

Мінімалізму можна досягти, дотримуючись хорошого правила - "Краще менше та краще". Тобто необхідно прибрати зайвий контент і графіку. Зайвими можуть бути кнопки соцмереж, останні твіти, всілякі слогани, списки останніх новин, деякі пункти меню, безглузда графіка або її достаток. У мінімалістичному дизайні необхідно викидати все зайве доти, доки сайт працює так як вам це потрібно.

Zacharypulman мінімалізм Toyny яскравий мінімалізм

Спрощуємо дизайн.

У мінімалістичному дизайні кожна деталь має значення. Колірні акценти, форми, лінії, незвичайна сітка сайту – все це створює унікальний дизайн. Мінімалізм легкий, простий, але з примітивний. У розробці такого дизайну нам допоможуть: цікава друкарня, багато порожнього простору (!!!), чорне та біле, плавна анімація, баланс та вирівнювання об'єктів, контрастність.

Часом навчитися простоті складно. Необхідно позбавиться бажання замостити порожній простір, неважливо чим, головне щоб його не було. Не потрібно "щось додати", краще щось прибрати.

Ah-studio

мінімалізм

Sort

sortdesign

Area17

мінімалізм, сайт

Blake Allen Design

мінімалізм у веб дизайні

Jeroen Homan

мінімалізм

Quadrifolia

мінімалізм

Io

ioadv

Можливо, наш ринок ще не готовий до елегантності та простоти мінімалізму, але я сподіваюся, що скоро у нас з'явиться більше замовників, які довіряють нам, і ми будемо робити сайти, де немає нічого зайвого.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019