Створення макету сайту

19.01.2011

Створення макету сайту – це створення варіанта дизайну сторінок майбутнього сайту. Дизайн визначає зовнішній вигляд сайту - те, що в першу чергу оцінює користувач, заходячи на сайт. Саме від дизайну веб-сайту залежить загальне сприйняття людиною інформації, що міститься на тому чи іншому ресурсі.

Серед елементів сайту — кольорова гама, зображення шрифтів, розташування меню, навігації, сервісів та інше. Дизайн визначає форму представлення інформації та водночас інтерфейс користувача. Таким чином, дизайн має переслідувати не лише естетичні цілі, а й практичні – лише в цьому випадку дизайн сайту можна назвати вдалим. Саме тому такий важливий індивідуальний, грамотний підхід до створення макета сайту .

На цьому етапі не завадить вивчити сайти конкурентів. Проаналізувавши всі їхні особливості, можна зорієнтуватися — що нам подобається, що ні, чим можна відзначитися і що не потрібно робити. Головне, не можна допускати банального повторення чужого дизайну. Але, перш за все, потрібно чітко визначитися з цілями та завданнями, які має вирішувати майбутній сайт.

Розробка дизайну сайту реалізується з урахуванням наступних критеріїв, які необхідно враховувати ще на початковому етапі створення інтернет-сайту:

  • Визначення концепції . Продумуючи дизайн сайту, важливо правильно виділити основну концепцію з усіма особливостями ресурсу та специфікою поставлених завдань. Дизайн, аж до найдрібніших деталей, необхідно розробляти з урахуванням концепції сайту.
  • Зрозумілий дизайн . Сайт з усіма його можливостями має бути доступним кожному користувачеві на інтуїтивному рівні. Зрозумілий, нескладний дизайн сайту дозволяє користувачам швидко і легко орієнтуватися на ньому. А на такі сайти завжди приємно повертатись.
  • Професіоналізм . Якісна розробка макета сайту – завдання досить трудомістке, і без певного досвіду, навичок та професіоналізму в даній сфері тут не обійтися. Кожен елемент макету необхідно ретельно проробляти, максимально його поєднуючи при цьому з іншими елементами веб-сторінки.
  • Орієнтація на цільового клієнта . Макет ресурсу необхідно зробити таким, яким його хотів би бачити потенційний клієнт вашої компанії.

Створення макету сайту вимагає практично такої уваги, як і організація самої компанії. І той, хто це розуміє, за грамотного підходу отримує досить ефективний бізнес. Нехтувати професійною розробкою дизайну ресурсу - значить позбавити себе можливості якісного розвитку компанії та отримання прибутку завдяки сайту.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019