Створення сайтів на HTML5

07.06.2019

Сайти на HTML5 відрізняються живим варіативним дизайном, функціональністю та легкістю. Вони добре індексуються пошуковими системами та зручні для відвідувачів, хоч і не працюють на системах управління контентом.

Чому варто вести розробку на HTML5

Створення сайту на HTML5 передбачає "автоматичне" налаштування адаптивного чуйного дизайну. В результаті готовий ресурс відмінно відкриватиметься з будь-якого пристрою, включаючи смартфони, і чудово працюватиме в будь-якому популярному браузері, включаючи Хром, Оперу і так далі.

Приклади сайтів на HTML5 включають всі стандартні форми, що спрощують взаємодію з потенційним клієнтом. Це відео, віджети соціальних мереж, робочі форми контактів та підписки, зручні форми пошуку. Такі ресурси цілком функціональні і можуть використовуватися як візитівка для презентації команди, продуктів чи послуг. Крім того, вони часто використовуються і як блог (виробник, бренд або вузький фахівець).

Переваги HTML5 з погляду розробників та користувачів

HTML5 вважається новітньою версією мови розмітки. Його головна відмінність від попередніх версій — повноформатна підтримка аудіо- та відео-форматів на найвищому рівні. Тут підтримується віртуальна векторна графіка без додаткових технологій. Крім того, ця мова розмітки у своїй вдосконаленій версії забезпечує повну підтримку JavaScript для запуску у фоновому режимі.

Сайти на HTML5 більш гнучкі та варіативні у плані дизайну. Крім того, слід зазначити і переваги для розробників, які зрештою покращують керованість та зручність для відвідувачів. В тому числі:

  • Постійна обробка помилок та покращені алгоритми парсингу, що виключає запуск сайту з некоректно написаним кодом. На практиці це означає, що ресурс правильно відображатиметься в будь-якому браузері.
  • Розширена підтримка функцій веб-застосунків, що забезпечує можливість контролю продуктивності сайту. Не потрібно застосовувати жодних додаткових "зовнішніх" розширень, оскільки в HTML5 вже присутні необхідні "вбудовані" елементи.
  • Код краще підтримується смартфонами та планшетами, а отже, суттєво спрощується процес створення мобільної версії сайту.

Крім того, тут впроваджено тег canvas, завдяки якому з'являється можливість малювати кольорові графічні зображення за допомогою скриптів (як JavaScript).

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019