Створення сайту на Bootstrap

07.06.2019

Веб-розробники повинні розбиратися в мовах програмування та верстки, але їм також потрібно знати, за рахунок чого та як підвищувати швидкість розробки. Саме для цього і було створено фреймворк Bootstrap. Він дозволяє суттєво прискорити швидкість верстки і при цьому забезпечити акуратність коду та можливість перегляду готового сайту з різних пристроїв (смартфонів, планшетів, нетбуків, декстопів). Сайти на Bootstrap відрізняються високою якістю виконання, при цьому на їх верстку витрачається значно менше часу.

У чому переваги?

Головна відмінність полягає в тому, що створення сайту на Bootstrap не вимагає прописування кодів вручну: веб-розробник може скористатися готовою бібліотекою з арсеналу фреймворку, де вже зібрані різні шрифти та інші стилі CSS, скрипти JavaScript і так далі.

Основними перевагами використання цього фреймворку для розробників варто назвати:

  • Універсальні можливості; великий набір інструментів, що прискорюють розробку;
  • Значно знижується швидкість верстки за рахунок того, що верстальник зможе швидше виконати необхідну послідовністю об'єктів (зокрема блокових). Отже, роботи над створенням сайту завершаться в більш стислий термін;
  • Є вбудовані елементи, що дозволяють якісно та красиво оформити всі елементи взаємодії, включаючи форми пошуку та кнопки. Також ця бібліотека допомагає створювати спливаючі вікна, підказки при наведенні, меню, що розкриваються, і розробнику для цього знадобиться написати всього пару рядків коду.

Як проводяться роботи

Приклади сайтів на Bootstrap - це різні веб-ресурси, в тому числі для мобільних проектів. Це популярна платформа для розробки сайтів з чуйним дизайном. Найпростіші ресурси матимуть усі необхідні блоки взаємодії, у тому числі слайдери, навігаційне меню, рекламні блоки. Передбачаються і футер, місця для розміщення контенту. Все це добре адаптується під екран мобільних пристроїв без спеціального налаштування. Крім того, сама платформа забезпечує швидке завантаження сторінок.

До створення сайту на цій платформі вдаються у тому випадку, коли у пріоритеті буде саме швидкість та якість перегляду. Адже саме з її допомогою забезпечується чуйний дизайн, що на практиці означає зручність навігації та читання, а також швидкий скролінг.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019