Створення сайту на PHP

07.06.2019

Створення сайтів передбачає використання різних мов програмування. Їх обирають залежно від завдань. Якщо у пріоритеті динамічна структура та інтерактивність, то ведеться створення сайту на PHP. Така мова веб-програмування використовується з 1994 року і сьогодні забезпечує оперативність спрацьовування веб-ресурсів. Хоча сам процес створення такого сайту буде досить трудомістким.

У чому полягає процес створення сайту?

PHP – це серверний скрипт, тобто сценарій реалізується на стороні сервера. При цьому сам програмний код може як інтегруватися в html-сторінку, так і підключатися до неї ззовні. Одночасно запускається інтерпретатор мови, за допомогою якого обробляється код та відбувається динамічне формування сторінок сайту.

Виходить, що розробка сайту на PHP передбачає використання мови програмування для написання потрібних програмних кодів. Синтаксис загалом нескладний, але розробка має вестися досвідченим програмістом, що вміє прораховувати взаємодію команд.

Переваги PHP для створення сайтів

За допомогою такої мови програмування створюються будь-які ресурси. Тобто приклад сайту на PHP – це будь-який інтерактивний сервіс, від онлайн-калькулятора для ремонту до повноцінного інтернет-магазину. Також це можуть бути сайти з опитуваннями, гостьовими книгами, розрахунками тощо.

Переваги використання саме цієї мови програмування полягають у наступному:

  • Можливість реалізації будь-яких інтерактивних функцій;
  • Програмування ведеться без використання спеціального програмного забезпечення: - Досить звичайного текстового редактора;
  • Код передбачає легку роботу з різноманітними базами даних та операційними системами, СУБД;
  • Фахівцю не потрібно брати до уваги наявність прав доступу до сценаріїв або неприпустимі символи;
  • Вести роботи можна на локальному комп'ютері, але для цього потрібно встановити локальний сервер з підтримкою PHP або Денвер, готовий набір безкоштовних програм;
  • Написаний сайт легко переноситься на хостинг.

Сьогодні мова програмування PHP набуває все більшої популярності в процесі створення сайту. З його допомогою пишуть як повноцінні веб-ресурси "з нуля", з урахуванням різноманітних технічних вимог, так і скрипти і CMS системи управління контентом. Програміст може використати вже готові напрацювання, що суттєво прискорює весь процес.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019