Створення та оптимізація сайтів

17.01.2011

З розвитком інформаційних технологій, коли вже запорукою успіху компанії є його якісний та популярний сайт, важливим моментом стає професійне створення та оптимізація сайтів під пошукові системи. Грамотно реалізована оптимізація сайтів під Яндекс, Google або інші пошукові ресурси дозволяє за невеликих витрат досягти величезного результату.

Створення та оптимізація сайтів - це закономірні та обов'язкові етапи роботи, спрямовані на подальше просування (розкручування) сайту в Інтернеті. Тобто для того, щоб розкрутити веб-сайт, необхідно спочатку його оптимізувати — зробити привабливим для пошукових систем та користувачів. Це зміна веб-сторінок сайту з метою підвищення його рейтингу в пошукових системах, а саме:

Внутрішня оптимізація : оптимізація дизайну, структури, HTML-коду, текстів, коригування мета-тегів «title», «keywords», «description» відповідно до ключових запитів, що просуваються на цю сторінку.

Зовнішня оптимізація — робота над веб-сайтом «ззовні»: робота з каталогами та рейтингами, реєстрація сайту в пошукових системах, створення та розміщення посилань на сайт, що просувається, на інших сайтах аналогічної тематики, написання рекламних статей, прес-релізів та їх розміщення на спеціалізованих ресурсах .

Просування сайту в пошукових системах, як і розкручування практично будь-якого бізнесу, – процес тривалий. Для того, щоб потрапити до Топ-10, необхідно до 2-3 місяців — терміни багато в чому залежить від рівня конкуренції в тій чи іншій сфері діяльності, кількості ключових запитів та безлічі інших факторів. При серйозних запитах цей термін може сягати 6 місяців і більше, але ціль виправдає кошти, інвестовані у цю послугу.

Просування веб-сайту — це той елемент складної роботи над ресурсом, який має на меті збільшити його відвідуваність, покращити видимість у пошукових ресурсах та залучити цільову аудиторію. При цьому не існує стандартної стратегії оптимізації сайту, в кожному конкретному випадку це індивідуальний підхід до роботи.

Варто зазначити, що оптимізація та просування сайту в пошукових системах має чимало переваг над традиційною рекламою:
- орієнтація на цільову аудиторію;
- Щодня зростає кількість нових клієнтів;
- Порівняно недорога вартість послуги просування сайту в пошукових системах;
- Ефективність витрачених коштів на реалізацію просування сайту в пошукових системах.

Розробка, оптимізація сайтів. Підтримка результатів

Після просування сайту та виведення його на лідируючі позиції пошукової видачі важливо не зупиняти роботи з підтримки досягнутих результатів. В іншому випадку позиції сайту у видачі поступово погіршуватимуться за рахунок діяльності ваших конкурентів у сфері розкручування своїх веб-сайтів, а також зміни алгоритмів роботи пошукових систем.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019