ТОП найпопулярніших інтернет-магазинів: секрет їхнього успіху

21.05.2013
Секреты успеха интернет-магазинов

Популярність інтернет-магазинів України не перестає зростати. Хоча б раз на місяць майже 10 млн. наших співвітчизників не можуть відмовити собі в задоволенні влаштувати шопінг у компанії улюблених тапочок та затишку звичної обстановки рідних стін.

ТОП-5 або найпопулярніші інтернет-магазини України

Найкращими згідно зі статистикою на 25 липня 2012 року визнано:

  1. rozetka.ua (35,7%);
  2. aukro.ua (24,9%);
  3. bookclub.ua (16,4%);
  4. mobilluck.com.ua (15,3%);
  5. price.ua (13,8%).

У дужках подано відсоткове співвідношення місячного охоплення ринку учасниками рейтингу, що перевищує 1 млн осіб.

У чому полягає успіх популярних інтернет-магазинів України?

Відвідувачі онлайн-ринків керуються тими самими критеріями вибору магазину, що й покупці в офлайн-центрах торгівлі: низька ціна продукції, наявність сертифікатів та гарантійного обслуговування, рівень роботи продавців-консультантів, ексклюзивні пропозиції та знижки.

Тим не менш, в онлайн-торгівлі є свої специфічні нюанси. Замість можливості помацати товар та поторгуватися, клієнти жваво цікавляться умовами доставки, наявністю різних варіантів оплати, достовірністю та обсягом інформації на сайті, перевіряють популярність та надійність інтернет-магазину за відгуками клієнтів, а також цінують зручність використання ресурсу.

Головні переваги лідерів рейтингу інтернет-магазинів України, які вивели їх на топові позиції

Rozetka

Інтернет-магазин rozetka.ua окрім гарантій та різних видів доставки та оплати має в своєму розпорядженні ще й зручне меню сайту з детальними списками категорій та підкатегорій товарів в алфавітному порядку.

Aukro

Основними перевагами aukro.ua є найширший вибір асортименту: починаючи з електронних приладів та одягу, закінчуючи оголошеннями про нерухомість та продаж тварин. Незважаючи на вражаючу кількість категорій сайт добре структурований, має окремий розділ з особливими пропозиціями та знижками, а також унікальний розділ з аукціоном.

Клуб Семейного Досуга

Детальні анотації до книг, регулярні розпродажі та розіграші призів залучають відвідувачів сайту bookclub.ua , а широкий спектр літератури на будь-який смак перетворює їх на клієнтів. З вибором допомагають визначитися коментарі від інших книголюбів.

Mobilluck

Приємний дизайн, величезна кількість знижок та акцій, розділ із популярними в цьому сезоні товарами та лідерами продажів на сайті mobilluck.com.ua не залишають байдужими великий відсоток шанувальників інтернет-шопінгу. +100 до карми творців магазину додають такі корисні та важливі аспекти, як: докладний опис товарів, наявність дисконтної системи, статей та оглядів. Особливо приємні простому смертному – коментарі від покупців, можливість присвоювати товару оцінки-зірочки та відверто розповідати про його плюси та мінуси.

Price

Лаконічний дизайн price.ua радує не тільки погляд, але й допомагає швидко орієнтуватися на сайті, де крім основних категорій товарів, є також барахолка з пропозиціями про купівлю-продаж та улюблені знижки.

Цікаво, що кількість фанів перерахованих вище магазинів на facebook (травень 2013) не прямо пропорційна їх відвідуваності:

  1. rozetka.ua – 117783;
  2. aukro.ua - 2 816;
  3. bookclub.ua – 2439;
  4. mobilluck.com.ua - 11 578;
  5. price.ua - 5 218.

Головні складові успіху – це не лише якісний товар та спокусливі знижки, а й відмінний сервіс. Всі вищезгадані інтернет-магазини пестять і плекають своїх клієнтів, забезпечуючи їх оперативною доставкою, якісною підтримкою, а також докладним та достовірним описом товарів.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019