Тренди веб-дизайну 2019

29.12.2018

Команда WEBAKULA відібрала для вас основні тенденції 2019 року в галузі веб-дизайну, аудіо, відео та графіки. Розберемося разом, як виглядатимуть сайти наступного року.

За кілька днів до прав вступає новий 2019 рік. Але сьогодні ми хочемо поговорити не про феєрверки та застілля, а про нові рішення, які допоможуть зробити ваші сайти ще привабливішими та зручнішими. Для цього не завадить озирнутися на 2018, що минає, і зрозуміти, які ж тенденції стануть ключовими в майбутньому.

Ось на що потрібно звертати увагу у 2019 році.

Дизайн, ілюстрації та шрифти

Інститут кольору Pantone дав потужний поштовх новим дизайнерським рішенням, вибравши як головний колір Pantone 2019 року «Живий корал» (Living Coral) – оригінальний, теплий та живий. Звичайно, дизайн не обмежується виключно добіркою кольору. Є й інші тенденції щодо шрифтів та загального оформлення сторінок:

Індивідуалізація бренду

Найбільш потужною тенденцією буде персоналізація бренду, створення та підкреслення його індивідуальності. Це має виявлятися у шрифтах та стилях зображень. Можна замовити їхню розробку: у процесі створення свого власного стилю ви зрозумієте, як зробити бренд ближчим і зрозумілішим. Подаємо приклади унікальних шрифтів, які можна використовувати для розробки власного стилю:

Шрифт

Шрифт "Old Emma"

Шрифт

Шрифт "Ginusto"

Шрифт

Шрифт "Holiday"

Анотація, барвисті візерунки

Актуальні графічні тенденції на кшталт 80-х. Якнайбільше фарб і захоплюючі абстракції – ось що буде у тренді.

Анотація, барвисті візерунки

Глибина та шари

Багато хто звикли до плоского дизайну, але сьогодні все частіше грають із багатошаровістю, буквально створюючи тривимірний простір».

"Паперова" ілюстрація

Картка для Китайського Нового Року Картка для Китайського Нового Року

Нестандартні сітки

Кордони макетів суттєво розширюються завдяки популяризації та впровадженню нового програмного забезпечення. Для CSS Grid і Flexbox достатньо підтримки браузерів, і дизайнери активніше використовуватимуть цих «помічників».

Adobe Xd grid

Голосові помічники

Так, ви не дочули, голосові помічники тепер використовуються не тільки в пошуку Google, але і на звичайних сайтах і в додатках. Це невізуальне середовище, але для нього важливі правильні візуальні підказки. Разом з продуманими графічними елементами навігації, голосове управління допоможе реалізувати комфортний інтерфейс користувача як мобільних додатків, так і сайтів.

Голосові помічники

Відео, аудіо та фото

У 2018 році Adobe випустив новий додаток для редагування під назвою Adobe Rush. Це стало справжнім проривом у галузі створення відео-контенту. Тому в цій галузі також очікується безліч новацій. Завдяки Adobe, у якого вийшов новий NLE для роботи з шаблонами Premiere, з'явилася можливість експериментувати з потужними графічними картами, навіть не маючи повноцінних виробничих потужностей. Тепер можна експериментувати з анімацією, змінювати стилі зображень та створювати передустановки як у Instagram.

В аудіо-трендах також все змінюється. Звичайно, мова не про музичні альбоми і не про відомих виконавців, але спробуємо передбачити, що люди слухатимуть із задоволенням у 2019 році. Це – оптимістичний, енергійний звук. 2019 представляється нам як захоплюючий і бадьорий, тобто енергійна музика домінуватиме над ненав'язливим фоновим звучанням. Треки мають надихати, транслювати впевненість, розповідати про перемоги. З їхньою допомогою можна буде розповідати про маленькі досягнення та великі прориви.

Фотографії в 2019 стануть ще естетичнішими і точніше відображатимуть навколишній світ. Вони стануть більш реальними та відчутними. Рекомендуємо відмовитись від спецефектів. У 2019 р. зростатиме попит на автентичність, тобто варто створювати природні, достовірні зображення, до яких клієнти зможуть ставитися довірливо. А ось додані відблиски, віньєтки та ретро-обробка можуть здатися недоречними. Ще одним трендом ми завдячуємо розвитку технології безпілотної фотографії. Можливість побачити все під іншим ракурсом незмінно справляє враження, і цим потрібно користуватися. Знімки з дронів чудово запам'ятовуються, дозволяють передати масштаби, а тому чудово підходять для реклами та різних презентаційних роликів. Впевнені, що цей тренд збережеться на довгі роки.

Тепер ви знаєте, як тренди переважатимуть у веб-дизайні у 2019 році та зможете запланувати зміни на сайті.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019