У 2016 очікується якісне зростання юзабіліті сайтів

03.03.2016
якісне зростання юзабіліті

Про розвиток мобільних технологій сьогодні не говорить лише лінивий. Світ підкорюється смартфонам. Так із такою швидкістю, що на європейських пішохідних переходах уже пропонують ставити спеціальні покажчики: «Обережно! Люди зі смартфонами!».

Звісно, наша розмова піде не про знаки. Поговоримо про сайти – як покращити юзабіліті для користувачів мобільних гаджетів. Забезпечте високу якість юзабіліті, привабливий мобільний дизайн і ви отримаєте відчутні конкурентні переваги, зумієте виділитися з натовпу.

Юзабіліті – оцінка користувачів

Юзабіліті – оцінка користувачів

Що приваблює людей онлайн? Звісно, те, що цікаво. Уся інформація на сайті сприймається візуально. І, якщо контент заслуговує на увагу, вам забезпечена висока конверсія: користувачі самі стануть репостити картинки, фотографії, залучаючи на ваш ресурс ще більше потенційних клієнтів.

Основні складові успіху

Варто виділити 9 факторів, що впливають на юзабіліті:

  1. Шрифт. Шрифти Вся інформація повинна легко зчитуватись з екрана смартфона.
  2. Повноекранні позитивні зображення, великі деталізовані фони, картинки з незначними деталями, що рухаються: все те, що здатне привернути і утримати увагу користувача.
  3. Зручна навігація. Зручна навігація Меню має бути інтуїтивно зрозумілим, а функції переходу/пошуку доступними на будь-якій сторінці сайту.
  4. Карткова структура сайту: дуже зручне візуальне розташування інформації. Під карткою тут розуміється інформація, укладена чітко обмежений блок, де представлені і картинка, і текст.
  5. Вітається адаптивний дизайн: спрощені колірні схеми, відсутність важких зображень, легкі та компактні форми.
  6. Заклики до дії контрастують із монохромним фоном. Заклики до дії Виділити також варто основний і пояснювальний заголовки, форму зворотного зв'язку.
  7. Сильний заклик до дії краще кілька разів повторити сторінку.
  8. Матеріальний дизайн: фокус на контенті. Тут чітко позначено взаємодію, всі зайві елементи виключені, тому такий дизайн швидко завантажується.
  9. Parallax Scrolling. Parallax Scrolling Прокручування оцінюється користувачами як зручніший інструмент у порівнянні з натисканням.

Юзабіліті неодмінно має підлаштовуватись під мобільних користувачів. Налаштувавши сайт під власників смартфонів, ви зможете провести ефективні містки комунікацій та встановити безліч контактів. Використовуючи мобільні тренди, ви демонструєте розуміння потреб клієнтів.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019