У процесорах AMD зламано секретний режим налагодження

08.12.2010

Виявлений хакером прихований режим налагодження, зашитий у всі процесори AMD, починаючи з Athlon XP, істотно розширює можливості налагодження, виводячи його за рамки специфікацій архітектури x86.

Відкритий хакером, відомим як Czernobyl, режим налагодження, схоже, є внутрішньою утилітою AMD, що підтримується на рівні архітектури процесора, але вимкненої при випуску. Незважаючи на наявність цієї особливості, доступ до неї можна отримати лише встановивши певні значення в регістрах процесора - значення, які, як і паролі, AMD тримає в найсуворішому секреті.

Czernobyl, однак, зламав захист і дістався модуля налагодження, відкривши при цьому величезні можливості, які могли б зробити процесори AMD вибором для хакерів, кодувальників і, особливо, фахівців з реверс-інженерингу.

Хакер описує свою роботу з документування активації та використання апаратно-налагоджувального механізму як "Робота в процесі, але використовувати вже можна - випущена як є". Проте вона не для трусів. Невдала спроба занесення потрібного коду в регістри процесора призведе до помилки системи захисту, і як наслідок падіння системи, що не дуже приємно в процесі реверс-інженерінгу якогось хитромудрого коду.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019