У всьому світі перестав працювати Skype

22.12.2010

Сьогодні, 22 грудня 2010 року, приблизно з 18:00 за київським часом почалися збої в роботі Skype. Виявилося, що проблеми Skype в Україні, як і в усьому світі, ніяк не пов'язані з роботою місцевих інтернет-провайдерів.

Керівництво Skype підтвердило проблему офіційно, повідомивши: "У деяких із вас є проблеми із підключенням до Skype – ми вже працюємо над цим. Вибачте за те, що вам довелося перервати розмови". На даний момент не працює не лише сама програма, а й офіційний форум.

У блозі проекту розповідають, що сьогоднішня проблема пов'язана з недостатньою кількістю "супервузлів" (supernodes) у мережі. Мережа Skype децентралізована, вона працює на основі прямих з'єднань між комп'ютерами та телефонами. Але для того, щоб швидко знаходити шляхи з'єднання між користувачами Skype, окремі клієнти мережі виконують функції "супервузлів" - своєрідних "телефонних книг", завдяки яким Skype може швидко знайти інших користувачів і пов'язати їх безпосередньо. У звичайних умовах "супервузлів" у мережі Skype достатньо. Однак сьогодні через проблеми, пов'язані з окремими версіями Skype (компанія не уточнює, якими саме), кількість "супервузлів" різко скоротилася - дані клієнти просто пішли в офлайн.

На даний момент інженери Skype швидко створюють безліч "мега-супервузлів", щоб поступово повернути сервісу повноцінну працездатність. Це триватиме ще кілька годин, повідомили представники Skype. У компанії наголошують, що окремі можливості, у тому числі - відеоконференцзв'язок може бути недоступним довше.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019