Унікальний дизайн: 5 причин на користь

02.07.2012

Уникальный дизайн Чим один сайт відрізняється від іншого? Крім теми та змісту, звичайно. Кольором, формою елементів, шрифтом, скажете ви. Але придумати все це і скомпонувати в одне ціле не так просто, тому багато хто при створенні сайту бере шаблонний дизайн і створює свій сайт. Один з багатьох.

Єдині, хто може створити унікальний дизайн, - тямущі дизайнери. Для сучасної компанії, метою якої є не лише реальне, а й віртуальне просування, яке здійснюється за допомогою свого сайту, унікальність дизайну – незаперечне правило. Будь то сайт-візитка, повномасштабний корпоративний сайт або інтернет-магазин, він має виглядати по-особливому. Унікальний дизайн запам'ятовується на інтуїтивному рівні, і навіть якщо користувач не запам'ятає назву компанії (що не дивно при неуважній увазі інтернет-користувачів), він напевно запам'ятає незвичайну об'ємну кнопку, на яку натиснув, або кілька картинок зі слайд-шоу, які звернули на себе увагу . І завдяки цим начебто незначним елементам користувачі один за одним повертатимуться на сайт, рекомендуватимуть його знайомим та друзям. Унікальний дизайн не зустрінеться більше ніде на просторах інтернету і в цьому його основний плюс.

Уникальный дизайн

Окрім звичайних відвідувачів сайту на його дизайн звертають увагу і пошукові системи . Унікальність цінується ними у контенті. Сучасні технології дозволяють визначати схожість дизайнів, тому шаблонний сайт ніколи не буде готовий до просування так, як сайт з унікальним дизайном.

Юзабіліті унікального сайту набагато вище за шаблонний. При необхідності дизайнер розмістить всі елементи на сайті так, щоб акцентувати увагу на конкретні речі, виділяючи їх і висуваючи на найпомітніші області сторінки. Зацікавлений користувач вивчатиме сайт глибше, а підштовхне його до цього саме дизайнер.

Спеціально розроблений для певної компанії дизайн сайту повністю відповідатиме тематиці проекту. Не буде незрозумілих стилістичних елементів чи орнаментів "не в тему" - нічого зайвого. Тільки продумані деталі, такі як "правильно закруглені" куточки та відповідні за типом текстури.

У розробці унікального дизайну враховуються побажання замовника . Дизайнер має безліч можливостей для реалізації різних дизайнерських ходів та ідей, які в простому шаблоні навіть уявити складно. А замовник може підкоригувати дизайн, як йому захочеться.

Підбиваючи підсумки, можна виділити 5 основних причин використання унікального дизайну:

  1. Висока запам'ятовуваність;
  2. Висока оцінка сайту пошуковими системами;
  3. Поліпшене юзабіліті;
  4. Повна відповідність до тематики сайту;
  5. Повна відповідність до побажань замовника.
Уникальный дизайн сайта: 5 причин

Окрім цього, унікальний дизайн сайту впливає і на загальне враження від усієї компанії, оскільки сайт – це особа компанії в інтернеті. А обличчя має бути не тільки приємним, а й презентабельним, таким, що запам'ятовується. Не забувайте про своє віртуальне обличчя!

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019