Веб студія. Як вибрати розробника сайту?

30.10.2009

Сьогодні в еру розвитку IT і повального розвитку комунікацій з кожним днем стає все зрозуміліше, що кожна хоч трохи поважає себе фірма або компанія повинна мати свій власний сайт. Сайт є не лише підтвердженням важливості компанії, але й ефективним рекламним засобом.

І у кого замовити розробку, створення сайту у Харкові, Україні? Вибрати як розробник сайту компанії відому веб студію або все-таки заощадити і замовити сайт знайомому студенту? Займаючись пошуком виконавця виявляється, що кількість веб студій з розробки та створення сайтів просто величезна. І який із цих веб студій довірити створення свого сайту? Спробуємо відповісти на це запитання.

Зовсім неважко з'ясувати, що розробка сайтів в Харкові , web дизайн - справа досить популярна в Харкові і представлена великою кількістю веб студій . Всі пропозиції щодо розробки сайтів у Харкові та Україні загалом можна поділити на кілька категорій: професійні веб студії , веб дизайнери одинаки – найчастіше це групи студентів фрілансерів. Звичайно, кожна категорія має свої переваги.

Професійна веб-студія – це офіційна організація, а це в свою чергу означає, що всі вимоги та побажання до сайту будуть документально оформлені, внесені в договір і, таким чином, замовник отримує гарантію, що кінцевий результат відображатиме його побажання та вимоги.



Розробка сайту - справа не зовсім і проста, і студент комп'ютерник теоретично звичайно може створити вам сайт , але тільки за результат робіт поручитися складно, звертаючись же в веб студію , ви отримуєте гарантії якості та професіоналізму. Крім того, веб студії часто окрім розробки сайту пропонують повний спектр послуг з розробки, супроводу, розкручування та цілодобової підтримки сайту , що не під силу навіть найталановитішому веб дизайнеру поодинці.

Отже, робота з веб студією передбачає зручність та комфорт взаємовідносин:
  • Ви можете розраховуватися як готівкою, так і за безготівковим розрахунком,
  • приїжджати в офіс для ознайомлення з ходом робіт за вашим проектом,
  • Виконавець не зникне із завдатком у невідповідний момент,
  • Ви можете бути впевнені, що Ваш сайт не є експериментом - вийде чи ні?
  • Ви отримуєте гарантії – що багато означає у наш час.

Іншими словами - будь-яка примха клієнта. Варто зауважити, що у разі великого та складного проекту ймовірність його успішного завершення згуртованим та скоординованим колективом веб студії значно вища, ніж у результаті роботи навіть дуже професійно грамотного програміста-одинака.



Але все вищесказане не означає, що переваги веб студій тотальні, і веб дизайнерам одинакам робити на ринку таких послуг просто нічого. Таланти одинаки або веб дизайнерські групи теж мають ряд переваг перед веб студіями .

Переваги роботи зі студентами-фрілансерами:
  • Вартість. По-перше, цілком очевидно, що вартість послуг навіть недорогої веб-студії істотно відрізняється від запитуваної студентом-фрілансером, і явно не на користь веб-студії . Тому, вибираючи послуги "вільних" веб дизайнерів , ви можете пристойно заощадити на створенні сайту . До того ж, не укладаючи юридично оформленого договору, як у випадку з веб студією , ви маєте простір для роздумів та змін початкового завдання під час розробки сайту . Адже не завжди і не все можна передбачити.
  • Терміни. Перевага веб дизайнерів, що працюють індивідуально, - це можливість встановити менші терміни для виконання замовлення. Веб студії зазвичай позначають кінцевий термін, розраховуючи на потік клієнтів, що проходять через студію. Індивідуальний веб дизайнер може підготувати термінове замовлення, тому що частіше працює з одним замовником.
  • Якість. Іноді до переваг одинаків відносять той факт, що веб-дизайнер зацікавлений в якості своєї роботи, тому що працює виключно на себе і свій імідж. У веб-студії один проект, що не має глобального фінансового значення, може розробляти кілька людей, які піклуються виключно про виконання своєї частини проекту, абсолютно не цікавлячись загальним результатом, що може позначитися на фінальному результаті розробки сайту . Більше того, програміст-одинак часто втілює додаткові побажання замовника безоплатно, в рахунок вже сплаченої за ресурс суми, що ніколи не робитиме жодна веб-студія. Хоча й обернених прикладів дуже багато.

На підставі вищесказаного складно робити висновки, що ж віддати перевагу - веб студію або послуги веб дизайнера одинаки. Відповідь питання залежить від багатьох чинників: від передбачуваного бюджету реалізації своєї ідей і зажадав від складності самого проекту. Якщо бюджет майбутнього сайту дуже обмежений, то краще, звичайно, вибрати групу веб-дизайнерів або програміста-одиначку, їх послуги обійдуться набагато дешевше, ніж послуги професійної веб-студії .



У разі складного проекту, що складається з енної кількості індивідуально розроблених сервісів, та ще й з подальшим обслуговуванням, варто віддати перевагу веб-студії , де у веб дизайнерів є досвід роботи з трудомісткими і складними сайтами, у програмістів - потенціал, необхідний для реалізації програмної частини, а також веб студія зможе запропонувати подальше ведення цього проекту. Виконати подібний обсяг робіт одній людині практично неможливо. Хоча, варто зауважити, що серед одинаків зустрічаються рідкісні таланти.

Іншими словами, чим простіше сайт, для якого ви шукаєте розробника, тим більше переваг у веб дизайнерів одинаків та груп веб дизайнерів. На їхньому боці стислі терміни та низька ціна. Відповідно, чим складніше проект сайту, для якого ви шукаєте виконавця, тим більшого ризику ви наражаєтеся, вдавшись до послуг програмістів одинаків, і краще звернутися до професійної студії, здатної виконати таке складне замовлення.

Зваживши всі плюси та мінуси веб-студій , можна сказати, що, безумовно, професійна веб-студія – це безпека, гарантія якості, рівень обслуговування, зручності оплати, договірних відносин та багато іншого, але за переваги, як правило, доводиться платити.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019