Відмова від підтримки Internet Explorer 6.0

24.09.2010

Прекращение поддержки IE 6.0 Microsoft закликає користувачів остаточно відмовитися від роботи з браузером IE 6 версії.

Компанія спонсорувала низку досліджень, проведених агентством NSS Labs, в результаті яких було встановлено, що браузер IE 8 на 85 відсотків краще захищає комп'ютери користувачів від атак шкідливого ПЗ, ніж браузер IE 6. Безпека – найслабше місце браузера IE 6, у чому багато хто переконався після того, як хакери, які скористалися пробілами в захисті IE 6, викрали конфіденційні дані у компанії Google та кількох інших великих компаній.

IE 6 став персоною нон грата для багатьох великих інтернет ресурсів. Google Gmail, YouTube, Facebook та Digg вже заявили, що вони не стануть більше підтримувати IE 6. На Facebook вважають, що легше відмовитися від підтримки цього старого браузера і таким чином змусити користувачів оновитися, ніж витрачати зайві ресурси на доопрацювання сайту.

Компанія Microsoft вже більше року закликає користувачів відмовитися від використання браузера IE 6. Минулого року, наприклад, глава відділу Microsoft, що займається браузерами Internet Explorer, заявила, що "справжній друг не дозволить своєму другові користуватися браузером IE 6". Після чого число користувачів IE 6 дійсно стало швидко скорочуватися, що частково викликано переходом на Windows 7, в якій вбудований IE 8. %.

Чому Internet Explorer такий популярний?

Це найпопулярніший браузер. Чому? Він найзручніший? Більшість тих, хто колись використовував інші браузери, так не рахують. Він найбезпечніший? Інформаційні IT-агентства просто кишать повідомленнями про «чергову дірку в IE». Це факт, з яким погодиться навіть найзатятіший. Тоді чому? Та все тому - він за замовчуванням включений в ОС Windows. Більшість користувачів просто не представляють альтернативи, на їхню думку, Internet Explorer — це і є інтернет, іншого не треба.

Чому багато веб-майстрів припинили підтримку сайтів для Internet Explorer?

Веб-стандарти, як і решта, розвивається, і веб-розробники, бажають йти в ногу з сучасними веб-стандартами, які підтримують всі основні браузери, крім Internet Explorer. Це зрозуміють усі, хто колись займався версткою і знає, що таке "кросбраузерність". Код, написаний за веб-стандартами, зазвичай не працює в Intnernet Explorer, а якщо його зробити сумісним з Intnernet Explorer, все ламається і він перестає працювати в нормальних браузерах. Для того, щоб написаний код працював однаково у всіх браузерах (в т.ч. та ІЕ), потрібно писати купу фіксів, хаків та милиць для IE, грубо кажучи, писати два різні коди: для нормальних браузерів, і для Intnernet Explorer. І проблем, з якими стикаються веб-майстри під час роботи з ІЕ, налічується велика кількість, які й сприяють відмові цього браузера.

Новина підготовлена нашою html-верстальницею Інною Смоляніновою, при підготовці статті використовувалися матеріали наступних ресурсів www.securitylab.ru

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019