Відомі графічні дизайнери. Частина 2

23.07.2012
Известные графические дизайнеры. Часть 2

Продовжуємо знайомити вас із важливими особистостями в історії графічного дизайну.

Отль Айхер (Otl Aicher - 13.05.1922-1.09.1991)

http://www.otlaicher.com/

Отль Айхер

Отль Айхер був змушений боротися у німецькій армії під час Другої світової війни. Цей досвід суттєво вплинув на нього, і першим внеском Отля як графічний дизайнер стали зусилля по пожвавленню суспільства після руйнувань війни. До 1947 року Айхер відкрив свою студію «BüroAicher» і почав приймати замовлення від багатьох клієнтів. Разом з дизайнером Максом Біллом він заснував Вищу школу дизайну в Ульмі і працював там багато років як професор.

Мабуть, найцікавіша та найвпливовіша робота була створена Айхером у 1972 році – логотип Олімпійських ігор у Мюнхені та знамениті олімпійські піктограми, які після Мюнхена викуповувалися й іншими організаторами олімпійських ігор.

Отль Айхер був чудовим типографом і створив також сім'ю шрифтів «Rotis», до якої входять шрифти із засічками, напівзасічками, рубаними та іншими. Свою назву шрифти отримали на честь місця, де Отль жив і працював з 1972 року аж до смерті 1991 року.

aicher_pictogrammsaicher_olympicsBraun и Lufthansa

Мілтон Глейзер (Milton Glaser - 26.06.1929)

http://www.miltonglaser.com/

glaser

Дизайнер та ілюстратор Мілтон Глейзер є одним із найбільш визнаних дизайнерів другої половини двадцятого століття.

Здобувши освіту в Купер Юніон у Нью-Йорку, Глейзер став членом спільноти дизайну та освіти Школи візуальних мистецтв. Список його досягнень дійсно неймовірний і включає навіть нагороду Смітсонівського музею Купер-Хьюїтта. Його дивовижна особистість і роботи зробили значний вплив на графічних дизайнерів різного віку та національностей.

Результатом його роботи стало заснування таких компаній, як PushpinStudios, New YorkMagazine, і MiltonGlaser, Inc. У кожній з них Мілтон був співзасновником, і кожна з них зробила істотний внесок у розвиток дизайну та реклами. Усі три організації успішно працюють і в наш час, регулярно створюючи оригінальні роботи та друковані матеріали.

I love NY Обложка альбома JacksonПиво Brooklin

Іван Чермаєв (Ivan Chermayeff – 06.06.1932) та

Том Гейсмар (Tom Geismar - 15.07.1931)

http://cgstudionyc.com/

Ivan ChermayeffTom Geismar

Одні з найвідоміших і найвпливовіших фігур у світі брендингу – Іван Чермаєв та Том Гейсмар. Заснувавши компанію в 1958 році, Чермаєв і Гейсмар розробили логотипи для багатьох міжнародних корпорацій, у тому числі ChaseBank, National Geographic, Merck, Mobil, PanAm, PBS та інші.

Обидва, і Чермаєв, і Гейсмар, навчалися в Школі мистецтв та архітектури Єльського університету, і з дня заснування компанії спільно працювали над більш ніж сотнею великих проектів розвитку індивідуальності бренду.

Їхній підхід до вирішення завдань відомий максимальною залученістю клієнта до робочого процесу. І хоча компанія була заснована спільно з Робертом Броунджоном, за кілька років їх шляхи розійшлися. З того часу, дещо змінюючи ім'я компанії, Чермаєв і Гейсмар втілили багато чудових проектів, над якими працювали разом з великою кількістю партнерів. Повну хронологію їхніх робіт можна переглянути на офіційному сайті компанії.

National GeographicArmaniMobil

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019