Виняткові 404 сторінки, які ви повинні побачити

04.04.2018

Сьогодні 4.04, з чим ми вас вітаємо! Саме тому ми підготували спеціальну, святкову статтю.

Ми вже понад 9 років на ринку веб розробки та інтернет-маркетингу, і бачили вражаючі макети головних сторінок, круті та надихаючі сторінки портфоліо, навіть чудові сторінки «Про нас» та «Контакти».

Однак, ми рідко зустрічаємо 404 сторінки, які допомагають клієнтам знайти потрібну мету.

Багато світових брендів і компаній ігнорують важливість 404 сторінок з помилками, і це є величезною помилкою.

Помилка 404 є стандартною відповіддю, що вказує на:

  • сайт знаходиться офлайн;
  • не вдалося знайти потрібний вміст (через видалення файлу чи сторінки);
  • запитана адреса не існує;
  • URL-адреса була змінена, а редирект не налаштований.

Сторінка 404 — це ваш інструмент спілкування з клієнтами, які запросили недоступний контент. Візуально приваблива, зручна сторінка 404 показує клієнтам, що ви турбуєтеся про них, і ви зацікавлені у утриманні їх на своєму сайті.

Ми відвідали сотні сайтів, щоб знайти найкращі приклади 404 сторінок. Ці чудові приклади показують, як креативність веб-дизайнера може перетворити помилки в конверсії.

Якою має бути 404 сторінка

Pixar

Всесвітньо відомий Pixar представляє героя Сум з улюбленого мультфільму. Pixar відчуває весь біль і сум користувача, коли той потрапляє на сторінку 404! Вони включили симпатичний текстовий фрагмент, граючи навколо сюжету їхнього популярного мультфільму. (Варто подивитися, якщо ви ще не бачили!)

20th Century Fox

Абсолютно любляча реалізація 404 сторінки Foxmovies. Захоплюючі відеонарізки викликають як гумор, так і співчуття (при першому відвідуванні ми побачили Едварда Руки-ножиці). Це не тільки викликає чудові спогади про фільми Fox, а й містить посилання на велику галерею відео-нарізок, з відповідним текстом угорі кожного фільму, який щоразу різний. Можна довго дивитися на цю 404, оновлюючи сторінку!

Dogstudio

Дизайнерська компанія Dogstudio ділиться з нами тематичними GIF про собак на її 404-сторінках. Смішні, короткі та милі – якими ми їх любимо!

Їхня головна сторінка та сторінка контактів також виглядають вражаюче та варті уваги.

Marvel

Якщо при першому відвідуванні ви отримаєте збільшувальне скло та людину-мараву - не засмучуйтесь! У Marvel є все, що потрібно для того, щоб вас здивувати. Просто поновіть сторінку! Чудові супергерої мають перед нами в тематичному оформленні, щоб задовольнити будь-який фанфік з коміксів Marvel.

9gag

Підхід 9gag до дизайну 404 сторінки повністю відбиває їх загальний настрій та контент.

Джон Траволта ніколи не буває нудним, і він ніколи не виходить із моди! Чудово, що на цій сторінці також є програма для завантаження! Дуже розумне рішення - залишити посилання на додаток 9gag. Подвійна перемога!

Який не має бути 404

Крім відмінних 404 сторінок, є безліч неінформативних, марних і відразливих прикладів. На жаль, неякісних сторінок з помилками переважна більшість.

Чергова сторінка 404. Жодної виразної інформації на ній немає, і що користувачеві робити далі теж не ясно.

Неінформативні сторінки. Такі сторінки сильно відштовхують користувачів, важко залучати користувача звичайним шматком тексту, що він і так знає.

Порожні 404 сторінки. В даному випадку для користувача все гранично ясно.

Висновок

Ми чудово провели час за написанням цієї статті для вас. Хотілося б, щоб ви знали скільки 404 сторінок не виправдали наших очікувань. З усією роботою, яку деякі компанії присвячують своєму бренду, їм було б корисно приділити більше уваги на свої 404 сторінки, як це зробили компанії вище.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019