Вплив адаптивного дизайну на онлайн-бізнес

14.02.2014
Влияние адаптивного дизайна на онлайн-бизнес

Ми неодноразово обговорювали загальносвітові тенденції зростання мобільного трафіку, але зараз можемо поділитись і власними спостереженнями. У більшості наших клієнтів трафік з портативних пристроїв – не нижче 10%, а за відсутності адаптивного дизайну сайт отримує 75% відмов з мобільних пристроїв. Сьогодні ми поговоримо не тільки про незаперечну користь адаптивного дизайну, але також розглянемо, для яких сфер бізнесу він необхідний насамперед.

Переваги адаптивного дизайну для бізнесу в Інтернеті

  1. SEO у захваті. Responsive дизайн позитивно впливає на ранжування у пошукових системах, оскільки показник відмов із мобільних гаджетів знижується. Перевага ресурсу з адаптивною версткою над окремо створеними мобільними версіями сайтів – сіошникам не доведеться сушити голову щодо дубльованого контенту. При цьому Google повідомив, що в мобільній видачі адаптивний сайт ранжуватиметься так само, як і мобільні версії сайтів.
  2. Підвищення конверсії. Все просто: зручність використання ресурсу завжди позитивно впливає цей показник. Класичний сайт для настільних пристроїв може стати складним випробуванням міцності нервової системи потенційного клієнта. Використовуючи відвідування ресурсу мобільний телефон, він зіткнеться з типовими проблемами навігації: постійним прокручуванням, збільшенням або зменшенням елементів.
  3. Інтерактивність та додаткові клієнти. Зручність використання такого сайту неодмінно приверне увагу аудиторії мобільного Інтернету. Здійснювати покупки «на ходу», бути завжди в курсі акцій та пропозицій улюбленого ресторану – приємний сюрприз для нових клієнтів та чудовий бонус для постояльців.

Онлайн-бізнес, якому показано адаптивний дизайн

Особливу цінність адаптивний дизайн представляє бізнесу пов'язаного зі сферою послуг. Набирають популярності програми, які підказують власнику смартфона або планшета адресу, ціни, перелік послуг та сайт усіх закладів громадського харчування, торгівлі та розваг, розташованих поблизу. Погодьтеся, це швидкий і зручний метод пошуку відповідного кафе, більярдного або готелю.

Навіть не використовуючи подібні програми, користувач може знайти сайт із прийнятними для нього цінами, умовами та адресою, скориставшись пошуком. У будь-якому випадку підсумок один – він переходить на сайт закладу і бачить… гнітючу картину. Без адаптивної верстки сайт некоректно відображатиметься на екрані смартфона, а то й зовсім не завантажиться.

Онлайн-бизнес в сфере услуг

Інтернет-магазини також не можна відставати від сучасних тенденцій веб-розробок. Ми рекомендуємо власникам таких сайтів звернути увагу на трафік сайту та пристрої, з яких він відвідувався. Цілком можливо, що відсутність адаптивного дизайну призводить до втрати клієнтів та великої кількості відмов.

За нашими спостереженнями високий рівень мобільного трафіку притаманний насамперед сайтам, що спеціалізуються на товарах та послугах високо-цінового та преміум сегменту. Абсолютно логічно, що такий ресурс має відповідну цільову аудиторію, з високим відсотком «яблучних» відвідувачів.

Сайты с товарами выско-ценового сегмента

Визначити, чи необхідний вашому бізнесу адаптивний сайт допоможуть статистичні дані. При відвідуваності з мобільних пристроїв понад 10% можна задуматися про адаптивність.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019