Як написати статтю добре

18.12.2012
Как написать интересную статью, вызывающую интерес у читателя

Написати статтю добре, яка викликатиме інтерес у читача, не так просто. В інтернеті є мільйони різних ресурсів, але лише деякі з них здатні сподобатися та стати цікавими для користувачів.

Щоб стаття була справді цікавою, зробіть її простіше, тоді читач залишиться задоволеним вашим витвором. Дотримуйтесь трьох позицій і у вас все вийде.

Перша позиція - легкість і простота тексту, щоб читач не занудьгував і не з'явилося бажання залишити вашу сторінку.

Друга позиція я – ваша стаття має бути оригінальною і виходити від вас. Не потрібно брехати у статті про що-небудь, тому що в інтернеті все легко можна перевірити.

Третя позиція – спілкування із читачами. Забезпечте відвідувачам вашого сайту можливість коментувати цю статтю. Беріть участь у цьому обговоренні, відповідайте на запитання.

Зважайте на ці особливості роботи з контентом – пишіть корисні статті. Подбайте про те, щоб вони містили достовірні факти та цифри. Досягти цього нескладно, достатньо дотримуватися наступних рекомендацій.

  1. Орієнтуйтесь на своїх читачів

    Плануючи написання статті, проаналізуйте її майбутніх читачів: їхні інтереси, потреби, сферу діяльності. Чи відповість стаття на їхні запитання? Чи відповідає їхнім очікуванням? Для цього, наприклад, зробіть ненав'язливе опитування своїх читачів, результати якого підкажуть вам актуальні переваги. При цьому важливо подумати не лише про постійних відвідувачів сайту чи блогу, а й про потенційних. Розширюйте свою аудиторію, своєчасно звертаючи увагу на реакцію та інтереси читачів. Звичайно, стаття має максимально перетинатися з тематикою та призначенням вашого ресурсу.

  2. Пишіть коротко та ясно

    Простота - запорука успіху вашої статті. Люди втомилися від довгих текстів, що запливли жиром – кожен хоче читати зрозумілі речі. Тому, якщо ви не хочете втратити користувачів, не варто винаходити велосипед.

    Пишите просто
  3. Підберіть правильні картинки

    Правильно підібрані зображення виражають основну думку статті, вони прикрашають та привносять різноманітність у нудний для ока текст. Особливу увагу приділіть головному зображенню, що бачить читач насамперед, т.к. саме воно змусить перейти його за посиланням на ваш пост.

  4. Ближче до суті

    Перш ніж ви почали писати статтю, придумайте її головну ідею, щоб не було такого, що ви пускаєте пилюку в очі. Іноді буває, що автор втрачає суть, стрибаючи з боку на бік, отже, кінцівка тексту спливає незрозуміло звідки. Ваша головна мета зробити статтю, що інтригує, щоб у коментарях не було популярної фрази «ні про що!».

  5. Подивіться на свій витвір іншими очима

    Кожен автор, копірайтер чи письменник має дотримуватись простих правил – перед тим як опублікувати статтю, її потрібно прочитати очима користувача. Після закінчення вашого проекту на якийсь час відкладіть статтю убік, зайнявшись іншими справами, а коли пройде кілька годин, відкрийте її і постарайтеся подивитися очима іншої людини. Та інша людина всередині вас побачить зайве, зможе наголосити на головному і зробити спрощену форму тексту. І, нарешті, перевірте текст на орфографічні помилки, тому що саме вони можуть зіпсувати враження захоплюючої статті.

    Посмотрите другими глазами

Дотримуючись цих простих рекомендацій, у вас вийде саме те, що потрібно читачам і що їм буде цікаво. При написанні статті пам'ятайте головне правило: пишіть тексти для людей, вкладаючи в них душу, і вдячні читачі та популярність вам забезпечені.

Останнє в нашому блозі

Інтернет маркетинг
04.11.2019